godina: 2019.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Nakon kratke stanke, opet se družimo. U naše posljednje dvije kolumne predstavili smo dva mala, slatka bombončića, a danas na scenu stupa njihov veliki brat – žutoliki apartman za najam. Slobodno se usput podsjetite i njegove nešto manje, ali jednako šarene braće, jednostavnim klikom baš ovdje i ovdje. Čak 55 kvadrata, više no što brojimo u dva manja stana zajedno, pravo je „kvadratno“ osvježenje.

Prostor je dosta izdužen pa smo projektiranje i dizajniranje tome maksimalno prilagodili. Odmah s ulaza primjećujemo veliki bijeli element po mjeri s tri drvene niše – svaka s vlastitom funkcijom. Prva, najveća i rekli bi mi, vječni gurmani, najbitnija,  je ona kuhinjska, zatim nešto manja i uža, garderobna s ogledalcem. Treća i posljednja niša posvećena je multimediji. Niše su, osim uloge jasne funkcionalne podjele otvorenog prostora, ujedno i vizualan trik. Kako bi uzak, izdužen prostor dobio na dubini, naglašene su upravo one, udubine u zidu, dok se je ostatak ormara stopio s bijelim zidovima.

U samom kutku, uz prirodno svijetlo, smjestili smo i radnu zonu, dok se je nasuprot njega ugodno smjestila i  napola sakrivena spavaća zona. Za razliku od njegove male braće, ovaj apartman ima još jednu ne tako tajnu odaju –  dodatnu spavaću sobu koja nije dio open space-a. Upravo je ona jedan od glavnih razloga zašto je ovaj najlagodniji za dugoročnije „naseljavanje“, odnosno prikladniji za savijanje toplog, obiteljskog gnijezda.

Što se materijala tiče, jednostavnost je pobijedila. Podove smo obukli u nešto svjetliji ton hrasta, kako bi prostor bio što otvoreniji i lepršaviji. Sav namještaj po mjeri je u polumat verziji bijelog iverala. Akcent u svakoj prostoriji postignut je toplijim dekorom hrasta, geometrijskim uzorcima i žutim detaljima. Za sljedeće, nadamo se također suncem okupane tjedne, donosimo vam niz novih priča iz interijera, adaptacija, rekonstrukcija i ostalih toplih arhitektonskih priča.
Do tada vam šaljemo sunčane arhi-pozdrave,
Vaš tim 4UHA,

Detaljno 3D modeliranje

Share this post

Povezane objave

2 VELJAčE, 2024

ZADARSKA IDILA

16 LISTOPADA, 2023

KAPI LUKSUZA

30 KOLOVOZA, 2023

ZADAR – MODERNA...