godina: 2019.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Dragi naši interijerski entuzijasti, donosimo vam pravi mali 3 u 1 bombončić:  3 apartmana, ujedno i 3 stana i 3 studentske rezidencije.  S njima ćemo se družiti naredna…pogađate? – 3 tjedna. Projektni zadatak je bio izazovan. Osmisliti prostor koji će zimi uljepšati studentske dane, a ljeti služiti za dnevni najam. Također da, ako se ukaže potreba i prilika, već sutra budu spremni za prodaju. Drugim riječima, prvenstveno su osmišljeni da zadovolje potrebe studenata i turista. No, ako apartman preko noći postane nečiji“zauvijek“ stan, mora unaprijed biti spreman prihvatiti i smjestiti elemente koji su dio potrebnog komfora –  perilicu i sušilicu rublja, perilicu suđa te što veći spremišni i garderobni prostor.

Danas palimo reflektore u najmanjem od njih. U svega dvadesetak  kvadrata morali smo zasukati kreativne rukave kako bi u uskom i jedinstvenom prostoru pomirili postojanje različitih funkcija. Prostor nismo mogli pregrađivati, da ne izgubimo potrebno i uvijek dobrodošlo danje svjetlo, ali i prijeko potrebne kvadrate. Zato smo „open space“ vizualno i funkcionalno podijelili u dvije zone drvenim okvirom. On je poslužio kao maska za razvlačenje strujnih instalacija za visilice, dok se u donjim predjelima pretvara u radni stol.

Ovdje u priču uvodimo i konop, kako bi dodatno naglasili granice između dnevne i noćne zone. One zadržavaju pritom prostor maksimalno otvorenim i prozračnim. Razigrane, asimetrične linije razvučenog konopa preslikali smo i na zidove apartmana te ga uklopili u viseću rasvjetu. Posebnu pažnju smo posvetili očuvanju, odnosno iskorištavanju kvadrata koji su nam na raspolaganju. Svaka niša apartmana je, upravo iz tog razloga, postala spremišni ormar po mjeri. Krevet ispod madraca krije dodatan garderobni prostor, a blagovaonski namještaj je „dobio noge“. Ne bojte se, nije pobjegao, već je kompletno sklopiv. U jednom trenutku su stol i stolice stopljeni s bijelim zidom, u drugom se razvlače u blagovaonski ili pak dodatan radni prostor.

Kako bi apartman bio što atraktivniji, kroz njega smo proveli energičnu crvenu boju, koristeći je samo  kroz detalje i tekstil. Tako investitor može u svakom trenutku,  brzo i jednostavno,  promijeniti kompletan ugođaj interijera. U jednom danu rada ovaj crveni apartman može postati žuti ili možda zeleni? Upravo su tih boja njegova dva susjedna apartmana čije reflektore palimo narednih tjedana. Opasno nam se bliži vikend pa ćemo reflektore crvenog apartmana, zajedno sa našim ekranima, nacrtima i glazbom što u pozadini neumorno inspirira naše interijere, privremeno zagasiti, a već sljedećeg tjedna se čitamo u zelenom izdanju. Za ovaj zimski, snježni vikend šaljemo vam jedine primjerene –  tople, toplije, najtoplije pozdrave,

Vaš tim 4uHa

Detaljno 3D modeliranje

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA