godina: 2019.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Nastavljamo u slatkom tonu. Prošli tjedan smo se crvenili, u najmanjem od 3  apartmana koja ćemo vam predstaviti. Njega se jednim klikom možete prisjetiti baš ovdje. Mi ćemo u međuvremenu uploviti u drugi po redu i po veličini apartman/stan/studentski dom. I njega smo morali prilagoditi prevrtljivim potrebama tržišta. Iz studentskog doma se pretvara u apartmane za dnevni najam, a iz najma u “zauvijek dom”. Dom za mladi par, obitelj ili pak za ugodno samovanje.

Duplo veći od prošlotjednog, ovaj zeleni bombončić, u svojih 40 kvadrata puno komotnije može ugostiti sve tri opcije. Kratkoročni najam, dugoročni najam te prodaju. Izduženi oblik i jedan veći prozor u cijelom stanu htjeli smo staviti u drugi plan. Zamaskirati, uljepšati, poboljšati. Iz tog smo razloga prostor zadržali maksimalno otvorenim. Zato je u glavnoj prostoriji jedina vizualna podjela između dnevne i spavaće zone upravo namještaj. Radni kutak s ukrasnim i rasvjetnim elementima. Kako bi sam kompleks bio prepoznatljiv, upečatljivu igru s konopima, viseća rasvjeta i geometrijski uzorak proveli smo kroz sve apartmane.

Najveća investicija, uz građevinske radove, jest namještaj po mjeri – kuhinja, drveni element s radnim stolom, uzglavlje kreveta,  spremišni  ormari te vešeraj, dok smo se za ostatak namještaja morali prilagoditi ponudi tržišta. Srećom, u posljednje vrijeme moguće je pronaći zanimljive komade namještaja i efektne popratne detalje u  baš ove tri boje koje su nama bile potrebne. Poseban “po mjeri” element, ujedno i najdinamičniji moment cijelog apartmana jest sklopivi blagovaski stol i pripadajuće mu stolice, iste takve, sklopive naravi.  U jednom trenu na njemu se može obilno doručkovati, u drugom pisati studentski esej ili pak članak za potral o uređenju doma, dok se u sljedećem on u potpunosti sklanja i stvara prostor za druženje.

Osim većih komada namještaja, tj. sastavnog dijela interijera, po mjeri su osmišljeni čak i zidovi i dekotivni elementi. Naime, paravan od konopa se postavlja prema dizajniranoj shemi, dok su geometrijska polja boja na zidovima zapravo uvećana shema tih istih razapetih konopa. Time smo postigli da apartmanom ne vladavaju prozor i oblik već da on uspješno uhvati ritam  izmjene konopa, traka I namještaja. U tom ritmu  vas za danas i za kraj radnog tjedna pozdravljamo, a za sljedeće druženje pripremamo tople, žute ritmove našeg najvećeg 3u1 apartmana. Do sljedećeg čitanja,
Vaš tim 4UHA

Detaljno 3D modeliranje

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA