Zaista može. Pogotovo kada svi ti obilni kvadrati jedva čekaju kompletnu adaptaciju.

Pod“ kompletnu“ mislimo na „staro van, novo unutra“. Novi početak, temeljiti face lifting i dizajn do posljednjeg detalja. Prazno stambeno platno koje jedva čeka ispisati neke nove obiteljske priče. Ovaj davno zaboravljeni građanskih stan se raskomotio u samom srcu glavnog nam grada. A naša timska mašta je osmislila jako puno kombinacija i prijedloga kako bi ga pretvorili u dom po mjeri tročlane zagrebačke obitelji.

Želje investitora su bile veoma precizne. Kao i njihova zaljubljenost u luksuzan stil, sjaj i glamur.

Moramo priznati da smo se ovog stana već doticali kroz naš blog. Doduše, samo nekih njegovih dijelova. Drugim riječima, 160 kvadrata smo postepeno predstavljali, najprije kroz jedan, pa zatim i drugi apartman za dnevni najam. Ne sumnjamo da ćete u nizu apartmana koje smo predstavili u tim člancima, odmah prepoznati ovaj veoma specifičan stil uređenja.

Danas se pod svjetlima adaptacijskih reflektora nalazi glavni, najveći i najraskošniji dio stana. Onaj u kojem je naša obitelj pronašla svoj novi dom u centru grada.

Nakon dužeg razdoblja kombiniranja, izmjena i kompromisa, došli smo do finalne varijante raspodjele stana. Podijeljen je na obiteljski dio kao i na onaj koji će istoj obitelj omogućiti dodatnu zaradu i financijsku sigurnost – apartmane za iznamljivanje. Kod organizacije prostora smo prvenstveno vodili računa o tome da se najam i obiteljski život jasno odvoje. Zbog toga su apartmani smješteni odmah uz glavni ulaz, dok stan započinje na dnu istog hodnika.

Manji apartman zauzima nešto više od 20 kvadrata, veći se je raširio na njih čak 30, dok je stan zadržao pošten komad kolača sa svojih 100 metara kvadratnih.

Upravo u njemu raskošan dizajn interijera, što se kroz prostore za najam protežu u nešto manjim količinama, doživljava pravi procvat.

Dnevna zona stana započinje bogatom, bijelom linijskom kuhinjom sa otokom i niskim šankom kojeg slijedi prostrani, stakleni blagovaonski stol, dok dnevnim boravkom dominira tirkizna modularna sjedeća garnitura. Kako bi prostor za odmor bio što kvalitetniji pobrinuli su se neizostavni naslonjači te udoban damski ležaj.

Ne bi li se sva ta raskoš udvostručila, duž cijelog jednog zida, od poda do stropa, su postavljena lamelirana ogledala. U ovom interijeru zlatni detalji odlično surađuju sa mramornim pločama, šareni tekstilni uzorci i zlatni tonovi dodatno naglašavaju luksuznu temu, a bijele zidove su efektno obogatile i naglasile štukature. Interijer je jednostavno morao zablistati svim svojim sjajem, u čemu su mu, osim pažljivo odabranih rasvjetnih tijela, u pomoć priskočili stakleni komadi namještaja te lampe sa reflektirajućom površinom.

Dnevna i noćna zona su jasno definirane, odnosno odijeljene središnjim hodnikom. U spavaćem dijelu svojim dizajnom zasigurno dominira roditeljska soba u kojoj glamur dolazi do svog vrhunca. Kombinacija pastelnih i zlatnih tonova, bijelih štukatura, igre sa ogledalima te razigranih rasvjetnih tijela priziva neka minula, davno zaboravljena vremena te se jasno suprotstavlja danas sve popularnijem minimalizmu.

Posljednjih godina se jednostavnost, ravne linije i minimalizam naglašavaju i slave. Nekada su se baš ovakvi interijeri isticali svojom popularnošću. Za još nekoliko godina – tko zna?

Ove sezone je ružičasta boja popularna, prošle su se nosile točkaste haljine. No moda, dizajn i umjetnost općenito su veoma promjenjive naravi.

Upravo iz tog razloga nismo veliki ljubitelji trendova. Kupiti točkastu haljinu jer je moderna nas neće trajno definirati i jasno „oštetiti“ naš novčanik, no uređenje stana sa stilom koji je „apsolutni hit ove sezone“ dugoročno nije najsretnija opcija. Možda nam već sutra to dosadi ili jednostavno izađe iz mode.

Ono što vam iz naše kreativne tvornice arhitekture možemo savjetovati jest da barem privremeno izbacite iz glave sve te silne slike modernih interijera kojima nas internet svakodnevno obasipa i zapitate se što se vama sviđa? Što vi želite? Što je za vas ono nešto moderno na način da vam gotovo nikada neće dosaditi?

Do sljedećeg modernog i nimalo minimalističnog blog – javljanja šaljemo vam svima jedan raskošan i glamurozan pozdrav,

Vaš Tim 4uHa.

Share this post

Povezane objave