godina: 2017.
tip projekta: glavno izvedbeni projekt
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Iako se često tvrdi da je susjedova trava zelenija,u ovom našem projektu je situacija malo drugačija. Ovdje se radi o tome da je susjedov apartman ružičastiji. Prošli četvrtak je obilovao bojama. Danas je došlo na red nešto romantičnije izdanje naše kolumne. Lokacija je ista, samo smo se pomakli za jedan ulaz. Točnije, otišli smo zaviriti kod „susjeda“. Apartman broj 5 dijeli zajednički zid sa našim prošlotjednim šarenilom za dnevni najam na broju 6. Oboje su sastavni dio kompleksa od 8 apartmana u nizu, smještenih u samom centru Zagreba.

Glavna tema su, naravno,  boje. Kombinacija boja, materijala, volumena i detalja. Igra sa tim elementima je u svakom apartmanu stvorila poseban, jedinstven i prepoznatljiv ugođaj. Za razliku od energičnog, snažnog i veselog interijera već predstavljenog apartmana broj 6, u ovom projektu unutrašnjeg uređenja je sve krenulo nježnijim i romantičnijim putem. Prostor je obojan  zanimljivim tonovima plave, maslinaste i ružičaste boje koje se kombiniraju u drugačijim omjerima i obogaćuju različite obloge i materijale u svakoj prostoriji.

Otvoreni prostor dnevne zone skriva više funkcija koje se, po potrebi,  izvlače na svjetlo dana. Sjedeća garnitura u noćnim satima preuzima ulogu dodatnog ležaja, hodnik u svom prolazu skriva kuhinju. Blagovaonski kutak skriven je u jednom kuhinjskom elementu ormara. U ovom se prostoru razvila naglašena dinamičnost, dok je spavaća zona puno izoliraniji i mirniji dio apartmana.

Zidovi dnevnog boravka i spavaće sobe, gornji kuhinjski elementi te dio kupaonskih zidnih pločica su obogaćeni maslinastim tonovima. Detalji su dodatno naglašeni pretežno plavom bojom. Sjedeća garnitura, kupaonski ormarić te vrata i dio ormara spavaće sobe izrazili su jednu jedinu želju: „nosi nam se roza boja“.  Drugim riječima, njima je baš sve ružičasto. Sve što nije bojama obojano ostalo je ili  crno ili bijelo. Poneki zid, dio kupaonskih pločica i sanitarije su obavijeni bijelinom i svježinom. Nogice stolića i stolica, rasvjeta, okviri slika i ogledala zapravo efektni crni, pretežno metalni, detalji. Za vizualnu toplinu prostora pobrinuli su se neizostavni drveni elementi.

Šaljemo vam jedan veoma ružičasti pozdrav,
Vaš tim 4UHA

Tlocrtna podjela apartmana

Detaljno 3D modeliranje

 

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA