godina: 2017.
tip projekta: glavno izvedbeni projekt
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Danas svu našu pažnju poklanjamo malom apartmanu koji je pravi predstavnik malog apartmanskog kompleksa u kojem se nalazi. S pristupne terase ulazimo u dnevni prostor koji, zahvaljujući sjedećim garniturama na razvlačenje, po potrebi postaje dodatan ležaj. Sav fiksni namještaj je izrađen po mjeri pa je tako u  dnevnoj prostoriji pomno dizajnirana i vješto skrivena kuhinja. Ona se efektno otvara, spuštajući samo jednu pregradnu ploču, koja se time pretvara u blagovaonski šank.  Sve stolice se mogu sklopiti  i  objestiti na zid kako bi zauzele što manje prostora.  Na taj način one mjenjaju svoj funkciju,  postajući povremeni zidni ukras.

U nešto intimnijoj, spavaćoj zoni  po mjeri su osmišljeni spremišni ormari, i oni sami sakriveni u zidne niše. Ono što je s kupaonske strane udubljenje u zidu gdje se smjestila perilica i sušilica rublja, u spavaćem se dijelu prekriva ogledalom velikih dimezija, čime se stvara iluzija većeg prostora, ali i većeg, odnosno puno dužeg  garderobnog ormara. Svaki od apartmana obiluje efektnim kombinacijama boja – njih tri u svakome od njih.  Naš današnji, apartman broj 6, karakteriziraju jarko narančasta, nježno ružičasta i tajanstvenoj plava boja.

Narančasti su se tonovi proveli kroz većinu kuhinjskog i dnevnog stolarskog elementa po mjeri. Slijede ga kauč na razvlačenje, kupaonske pločice te zavjese spavaće sobe. Plavetnilo je obojalo glavni zid duž cijelog apartmana, kupaonski ormarić te se ujedno i efektno pojavljuje u obliku ukrasnih detalja i rasvjetnih tijela. Neobični i prozračni ružičasti tonovi se diskretno naziru kroz ukrase i manje komade kuhinjskih elemenata, dok svoj procvat doživljavaju u spavaćoj sobi.

Jarke, snažne i naglašene  boje  u interijeru su izuzetno upadljve,  nametljive, snažne ,  mogli bi reći čak i teške. Vjerojatno većina nas ne bi htjela biti često ili konstatno okružena  sa jako puno jakih boja. No, kada se radi o dnevnom najmu,  koji svakako mora biti lud i nezaboravan, više je više. Više boja, više ludila, više veselja, više najma. Do sljedećeg četvrtka, kada vam donosimo nove kombinacije boja te otkrivamo razigrane tajne susjednih apartmana, šaljemo vam naše najšarenije pozdrave.

Naše ime je 4UHA, a sve oko nas, to nije crno-bijeli svijet. To je šareni svijet apartmana za najam.

Tlocrtna podjela apartmana

 

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA