godina: 2018.
tip projekta: projekt  interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Današnja kolumna nas vodi na novo interijersko putovanje, predstavljajući prvi od ukupno tri apartmana koji su upravo to odlučili postići. Ova zagrebačka apartmanska trilogija je već zahvaljujući vlastitoj, izuzetno centalnoj, lokaciji osvojila dodatne bodove na listi popularnosti. K tome još pribrojimo želju investitora za kompletnom adapatacijom te dizajnom interijera i rezultat jednostavno mora biti poseban. Prostor od ukupno 120 metara kvadratnih podijelili smo, zahvaljujući postojećim otvorima (čitaj – prozorima), u tri apartmana za dnevni najam. Prvi u nizu, ovaj kojeg danas predstavljamo, a ujedno i  najveći, ponosno broji svoja 42 kvadrata.

Organizacija prostora, koja se ponavlja i u ostalim apartmanima, je veoma logično osmišljena. Dnevni, otvoren prostor kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka, komotna spavaća soba s radnim kutkom te kupaonica pristojnih dimenzija. Sve to čini veoma skladnu i ugodnu cjelinu za kraći ili duži boravak. Prilikom projektiranja ovog apartmana i dizajniranja njegovog finalnog izgleda, vodili smo se idejom nekih davnih vremena. Upravo ta vremena nas još uvijek vjerno prate kroz najstarije ulice glavnog nam grada. Prostorom dominira kombinacija pastelno sivih i bež tonova, drvnog dekora i raskošne rasvjete.

Korištenje nešto klasičnijih elemenata, poput zidnih i stropnih štukatura te dekorativne obrade kuhinjskih fronti, vratiju i ormara, donosi raskoš u prostor s bijelim zidovima. Osim lokacije, lokacije i lokacije, bitnu ulogu u cjelokupnom dojmu apartmana čine uvijek dobrodošli detalji. Radi se o ukrasnim zidnim dekorima što svojom temom također prizivaju neka davna, kulturno bogata vremena. Kako bi ulaganje bilo isplativo, trebali smo osmisliti prostor  čije će opremanje minimalno opteretiti cjelokupan budžet, ali uz što manje kompromisa.

Drugim riječima, po mjeri su izrađeni oni elementi koji su zaista samo takvi i mogli biti, poput ugradbenih ormara. Ostatak namještaja je pomno biran, na način da se čitav prostor tematski poveže u jednu, skladnu, „povijesnu“ cjelinu. Takav pristup uređenju, gdje su fiksne i dugotrajno određene samo podne obloge, dopušta prostoru da kroz vrijeme mijenja svoja lica. Na taj način se prilagođava prevrtljivom tržištu, modi i potrebi da bude totalno drukčiji od drugih.
Do idućeg čitanja,
Vaš tim 4UHA

Tlocrtna podjela apartmana

Detaljno 3D modeliranje

 

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA