Godina: 2023./2024.

Tip projekta: projekt interijera

Lokacija: Zadar, Hrvatska

 

U ovoj pažljivo projektiranoj obiteljskoj kući u Zadru, harmonija prostora i materijala govori priču o domu koji je stvoren bez kompromisa. Svaki kutak kuće, koja se proteže kroz prizemlje i kat, rezultat je pažljivog slušanja i razumijevanja želja njezinih vlasnika. Od prvog koraka na Galeković parketu, koji svojim toplim nijansama unosi osjećaj domaće atmosfere, pa do posebno izrađenog namještaja koji se uklapa u svaki prostor kao da je oduvijek bio njegov dio, očita je posvećenost detaljima.

Kuhinja, kao središte obiteljskog okupljanja, ističe se s radnom pločom od kvarca Jupitera, čija se robusnost i elegancija stapaju s funkcionalnošću i stilom. Stepenice, izrađene od izvanredne keramike Caesar Ceramics, ne samo da povezuju etaže već postaju i centralni vizualni element, svojevrsna umjetnička instalacija koja podiže estetiku interijera na višu razinu.

 

 

U dnevnom boravku, jednostavnost i elegancija se susreću, stvarajući prostor koji je istovremeno otvoren za druženje i savršen za osobne trenutke odmora. Prozračnost i prirodno svjetlo koje preplavljuje prostorije dodatno naglašava pažljivo odabran namještaj i dekoracije, koje svojom jednostavnošću i finim linijama dopunjuju svaki razgovor i tihi trenutak.

Spavaće sobe su utočišta mira, dizajnirane s naglaskom na mekoću i udobnost, gdje se svaki san spušta na Galeković parket poput tihe rijeke snova. Ovdje, na kraju dana, svaka obiteljska priča nalazi svoje mjesto i mir.

 

 

Završni dodir u ovoj paleti interijera su kupaonice, gdje funkcija i forma prožimaju prostor, stvarajući oazu opuštanja i osobnog vremena.

Ovaj dom u Zadru je više od skupa prostorija; to je mjesto gdje se svaki detalj brižno birao kako bi odražavao karakter i stil života obitelji koja ga nastanjuje, stvarajući prostor koji ne samo da pruža zaklon, već i potiče i hrani duh.

 

 

 

 

Share this post

Povezane objave

16 LISTOPADA, 2023

KAPI LUKSUZA

30 KOLOVOZA, 2023

ZADAR – MODERNA...