lokacija: Zadar, Hrvatska

tip projekta: kuća za odmor

godina: 2023.

 

Projekt koji smo započeli u Zadru, predstavlja savršen primjer moderne arhitekture i međunarodne suradnje. Naime, investitor iz Australije odlučio je povjeriti nam realizaciju ovog projekta koji uključuje izgradnju dviju obiteljskih kuća s bazenima i sjenicama, sve na površini od 545 m2. Kroz cijeli proces suradnje, komunikacija se odvijala isključivo putem interneta, što pokazuje kako se snovi mogu pretvoriti u stvarnost uz pomoć digitalne tehnologije.

 

 

Na neizgrađenom zemljištu, planiramo stvoriti dvije impozantne građevine, svaka površine 250 m2, s dva bazena koji će imati površinu od 30 m2 svaki. Uz ove kuće, projekt uključuje i dodatne sadržaje poput ljetne kuhinje i sjenice. Sve građevine bit će energetski učinkovite, koristeći obnovljive izvore energije. Bazeni, opremljeni spa funkcijama, i solarni paneli na krovovima, činit će ovaj projekt ekološki održivim.

Konačna katnost objekata još nije određena, ali već sada je jasno da će kuće savršeno pratiti blagi nagib terena, stvarajući spektakularan pogled na okolni pejzaž. Iz priloženih slika, možemo vidjeti kako će se ove moderne kuće skladno uklopiti u prirodni ambijent, kombinirajući suvremeni dizajn s tradicionalnim kamenim elementima.

Procijenjena vrijednost investicije iznosi 900,000 eura, a planirani rok završetka radova je dvije godine. Ovaj projekt nije samo arhitektonski izazov, već i dokaz kako internet može služiti kao most između različitih kontinenata, omogućujući stvaranje jedinstvenih životnih prostora.

 

 

 

Galerija

Share this post

Povezane objave

10 SRPNJA, 2024

SOLARNI RAJ

2 SRPNJA, 2024

NOVA ZVIJEZDA KRKA

2 SRPNJA, 2024

HVARSKA HARMONIJA

4 SIJEčNJA, 2024

TURISTIČKO NASELJE HVAR