godina: 2020.
tip projekta:  projekt interijera  
lokacija: Zagreb, Hrvatska

 

Mladi bračni par iz Požege odlučuje se na promjenu kupivši stan u novoizgrađenoj zgradi, te su nama dali slatki zadatak učiniti stan njihovim novim domom.

Fokus je ovoga puta bio na njima najvažnijim prostorijama, a to su open space te spavaća soba.

Krenimo s dnevnim prostorom.

Ulazni hodnik je već u startu bio prilično definiran, stoga nam je preostalo da ga upotpunimo funkcionalnim elementima poput police za odlaganje ključeva, te da produbimo prostorom na način da zid ulaznih vrata obojamo u tamniju sivkastu nijansu, koja se u segmentima proteže i ostatkom stana.

Pogled nas vodi u dnevni boravak u kojem glavnu riječ vodi TV zid s komodom i efektim detaljima, a s ugradnjom prozorske klupe smo ispunili veliku želju mladog para.

Kuhinja je oblikovana minimalistički, a ispunjen je još jedan zahtjev investitora – kuhinjski poluotok, gdje će svaki doručak biti užitak.

Blagovanje je dobilo svoj zasebni i poveći dio stana, stoga smo mu posvetili dosta pažnje. U fokusu je veliki crni blagovaonski stol u kombinaciji s nešto veselijim stolicama koje su prostoru dale poseban karakter. Visilice su također bile bitan element za naglasiti, stoga su pomno odabrane kako bi se istovremeno uklopile i došle do izražaja.

Prolaskom kroz blagoaonicu dolazimo do kutka za čitanje / opuštanje; također velika želja investitora.

Stoga smo odlučili ponoviti motiv iz dnevnog boravka i dio zida obložiti iveralo, ispred kojeg su smještena dva velika taburea idealna za opuštanje uz dobru knjigu.

Ulazimo u spavaću sobu, minimalistički osmišljenu, gdje je u prvom planu veliki udoban bračni krevet, čiju pozadinu savršeno upotpunjuje zidna tapeta zanimljivog, ali ne i prenametljivog uzorka.

Ipak je spavaća soba prostor u kojem ništa ne smije omesti opuštanje nakon napornog radnog dana.

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA