godina: 2020.
tip projekta:  projekt interijera  
lokacija: Zagreb, Hrvatska

 

Mladi bračni par iz Požege odlučuje se na promjenu kupivši stan u novoizgrađenoj zgradi, te su nama dali slatki zadatak učiniti stan njihovim novim domom.

Fokus je ovoga puta bio na njima najvažnijim prostorijama, a to su open space te spavaća soba.

Krenimo s dnevnim prostorom.

Ulazni hodnik je već u startu bio prilično definiran, stoga nam je preostalo da ga upotpunimo funkcionalnim elementima poput police za odlaganje ključeva, te da produbimo prostorom na način da zid ulaznih vrata obojamo u tamniju sivkastu nijansu, koja se u segmentima proteže i ostatkom stana.

Pogled nas vodi u dnevni boravak u kojem glavnu riječ vodi TV zid s komodom i efektim detaljima, a s ugradnjom prozorske klupe smo ispunili veliku želju mladog para.

Kuhinja je oblikovana minimalistički, a ispunjen je još jedan zahtjev investitora – kuhinjski poluotok, gdje će svaki doručak biti užitak.

Blagovanje je dobilo svoj zasebni i poveći dio stana, stoga smo mu posvetili dosta pažnje. U fokusu je veliki crni blagovaonski stol u kombinaciji s nešto veselijim stolicama koje su prostoru dale poseban karakter. Visilice su također bile bitan element za naglasiti, stoga su pomno odabrane kako bi se istovremeno uklopile i došle do izražaja.

Prolaskom kroz blagoaonicu dolazimo do kutka za čitanje / opuštanje; također velika želja investitora.

Stoga smo odlučili ponoviti motiv iz dnevnog boravka i dio zida obložiti iveralo, ispred kojeg su smještena dva velika taburea idealna za opuštanje uz dobru knjigu.

Ulazimo u spavaću sobu, minimalistički osmišljenu, gdje je u prvom planu veliki udoban bračni krevet, čiju pozadinu savršeno upotpunjuje zidna tapeta zanimljivog, ali ne i prenametljivog uzorka.

Ipak je spavaća soba prostor u kojem ništa ne smije omesti opuštanje nakon napornog radnog dana.

Share this post

Povezane objave

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA

23 SRPNJA, 2021

COLORISSIMO

3 OžUJKA, 2021

SVJEŽE I TOPLO

20 OžUJKA, 2019

KUHINJE