godina: 2021.
tip projekta: projekt interijera 
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Vodimo Vas

Znate li onaj osjećaj kada se nakon napornog dana poželite zavaliti na kauč, umotati u najmekšu dekicu koju imate i opustiti se uz šalicu čaja i romantičnu komediju? Upravo to pruža smirena atmosfera ovog stana na Malešnici.

Prostorom dominira uvijek vedra bijela boja u kombinaciji s toplinom drva te nježnim tonovima zidova i ostatka namještaja.

Krenimo redom:

Ulazni hodnik oblikovan je minimalistički i funkcionalno. Zatvoreni ormari punom visinom rješavaju vječiti problem nedostatka spremišnog prostora, a uvijek praktična niša s klupicom savršeno eliminira monotoniju.

Nastavljamo prema dnevnom boravku, gdje je naglasak na neupadljivoj, ali komotnoj kutnoj garnituri usmjerenoj prema TV komodi. Idealnu dozu razigranosti pružile je bočno pozicionirana biblioteka i kamin smješten ispod polica.

Oblikovanje kuhinje u istom je tonu; jednostavno i funkcionalno, dok su visilice preuzele ulogu već spomenute razigranosti. Blagovaonica je svojim tonovima stopljena s ostatkom prostora, kako bi se bez ikakvih smetnji moglo uživati u finim domaćim obrocima.

Smirena i ugodna atmosfera nastavlja se i u spavaće sobe. Krenuti ćemo s manjom sobom namijenjenom mami investitorice. Ovdje je glavni cilj bio postići osjećaj sigurnosti i opuštenosti, stoga sobom dominira bijela boja, dok je monotonija razbijena pokojim zidnim kvadratom u toploj roskastoj boji, drvenim policama te slikama s motivom cvijeća.

U velikoj sobi dominira tamno-zelena boja kreveta koja u kombinaciji s ostalim, neutralnim elementima garantira atmosferu kao stvorenu za miran i lagan san koji nam je svima potreban.

 

 

Tlocrt

 

Share this post

Povezane objave

6 OžUJKA, 2021

DIZAJN NA KAT

6 OžUJKA, 2021

PRIRODA I DRUŠTVO

6 OžUJKA, 2021

GAJBA ISPOD SLJEMENA

6 STUDENOGA, 2020

4 UHA NA 4 RIJEKE –...