godina: 2021.
tip projekta: projekt interijera 
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Vodimo Vas

Znate li onaj osjećaj kada se nakon napornog dana poželite zavaliti na kauč, umotati u najmekšu dekicu koju imate i opustiti se uz šalicu čaja i romantičnu komediju? Upravo to pruža smirena atmosfera ovog stana na Malešnici.

Prostorom dominira uvijek vedra bijela boja u kombinaciji s toplinom drva te nježnim tonovima zidova i ostatka namještaja.

Krenimo redom:

Ulazni hodnik oblikovan je minimalistički i funkcionalno. Zatvoreni ormari punom visinom rješavaju vječiti problem nedostatka spremišnog prostora, a uvijek praktična niša s klupicom savršeno eliminira monotoniju.

Nastavljamo prema dnevnom boravku, gdje je naglasak na neupadljivoj, ali komotnoj kutnoj garnituri usmjerenoj prema TV komodi. Idealnu dozu razigranosti pružile je bočno pozicionirana biblioteka i kamin smješten ispod polica.

Oblikovanje kuhinje u istom je tonu; jednostavno i funkcionalno, dok su visilice preuzele ulogu već spomenute razigranosti. Blagovaonica je svojim tonovima stopljena s ostatkom prostora, kako bi se bez ikakvih smetnji moglo uživati u finim domaćim obrocima.

Smirena i ugodna atmosfera nastavlja se i u spavaće sobe. Krenuti ćemo s manjom sobom namijenjenom mami investitorice. Ovdje je glavni cilj bio postići osjećaj sigurnosti i opuštenosti, stoga sobom dominira bijela boja, dok je monotonija razbijena pokojim zidnim kvadratom u toploj roskastoj boji, drvenim policama te slikama s motivom cvijeća.

U velikoj sobi dominira tamno-zelena boja kreveta koja u kombinaciji s ostalim, neutralnim elementima garantira atmosferu kao stvorenu za miran i lagan san koji nam je svima potreban.

 

 

Tlocrt

 

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA