godina: 2018.
tip projekta: glavno izvedbeni projekt
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Nakon malog, ali slatkog putovanja obalom prošlog četvrtka, vraćamo se na zagrebačku Trešnjevku. Stil kojem naša klijentica teži je zaista pravi mix različtih stilova. Kombinacija modernog, klasičnog i eklektičnog, sa primjesama i detaljima iz chabby chic svijeta. Tonovi koji prevladavaju u interijeru su nježni, bijeli, sivi i većinom pastelni tonovi. Morali smo vizualno povećati prostor odabirom neutralnih, svjetlih boja s obzirom na ugradnju novog spuštenog stropa.

Kako bjelina, stolarskih elementi po mjeri te nježna paletu boja ne bi prevladavli, razigranost i topli osjećaj doma je postignut detaljima. “Highlight” dnevnog boravka je lažni kamin, koji je spretno ukomponiran u element namještaja. U kuhinji je pak igra pobijedila monokromiju, prvenstveno zahvaljujući pločicama s geometrijskim, malo snažnijim i naglašenijim uzorkom. Kose plohe krova su dodale poseban, “kubistički” štih cijelom stanu i umjesto ograničavajućeg faktora, postale su praktično zaštitni znak stana.

“Walk in” ormar je najčešće prvi na listi želja naših klijentica. Taj “walk in” je ovdje zasjao u punom sjaju. U njemu je, kao i u cijelom stanu kompletan namještaj predviđen za izradu po mjeri. I tako će naša klijentica započeti dan pripremajući zdravi smoothie s chia sjemenkama u prekrasnoj kuhinji, a navečer uz kamin će s prijateljicama igrati društvene igre.  Sve će se to događati na zagrebačkoj Trešnjevci, šarmantom zagrebačkom kvartu, kojemu je poplava udahnula novi život. Tako smo i mi, arhitekti, poput neke elementarne nepogode, protutnjali idejama i kreativnim tsunamijem udahnuli potpuno nov život ovom domu.
Šaljemo vam veliki, kreativni pozdrav s Ribnjaka!

Tlocrtna podjela stana

SHEME

 

Share this post

Povezane objave

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA

23 SRPNJA, 2021

COLORISSIMO

3 OžUJKA, 2021

SVJEŽE I TOPLO