godina: 2018.
tip projekta: glavno izvedbeni projekt
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Nakon malog, ali slatkog putovanja obalom prošlog četvrtka, vraćamo se na zagrebačku Trešnjevku. Stil kojem naša klijentica teži je zaista pravi mix različtih stilova. Kombinacija modernog, klasičnog i eklektičnog, sa primjesama i detaljima iz chabby chic svijeta. Tonovi koji prevladavaju u interijeru su nježni, bijeli, sivi i većinom pastelni tonovi. Morali smo vizualno povećati prostor odabirom neutralnih, svjetlih boja s obzirom na ugradnju novog spuštenog stropa.

Kako bjelina, stolarskih elementi po mjeri te nježna paletu boja ne bi prevladavli, razigranost i topli osjećaj doma je postignut detaljima. “Highlight” dnevnog boravka je lažni kamin, koji je spretno ukomponiran u element namještaja. U kuhinji je pak igra pobijedila monokromiju, prvenstveno zahvaljujući pločicama s geometrijskim, malo snažnijim i naglašenijim uzorkom. Kose plohe krova su dodale poseban, “kubistički” štih cijelom stanu i umjesto ograničavajućeg faktora, postale su praktično zaštitni znak stana.

“Walk in” ormar je najčešće prvi na listi želja naših klijentica. Taj “walk in” je ovdje zasjao u punom sjaju. U njemu je, kao i u cijelom stanu kompletan namještaj predviđen za izradu po mjeri. I tako će naša klijentica započeti dan pripremajući zdravi smoothie s chia sjemenkama u prekrasnoj kuhinji, a navečer uz kamin će s prijateljicama igrati društvene igre.  Sve će se to događati na zagrebačkoj Trešnjevci, šarmantom zagrebačkom kvartu, kojemu je poplava udahnula novi život. Tako smo i mi, arhitekti, poput neke elementarne nepogode, protutnjali idejama i kreativnim tsunamijem udahnuli potpuno nov život ovom domu.
Šaljemo vam veliki, kreativni pozdrav s Ribnjaka!

Tlocrtna podjela stana

SHEME

 

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA