godina: 2018.
tip projekta: realizirani projekt
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Mašta je postala stvarnost u veselom stanu kojeg smo već jednom posjetiliStan koji smo uredili još jedan je od primjera što se može postići zajedničkim trudom i strpljenjem, pretvaranjem mašte u stvarnost. Kada smo prvi put došli u stan zatekli smo samo gole zidove kojima je trebalo unijeti dašak života. Prvo smo s klijentima dogovorili rušenje kuhinjske ostave koja je bila prepreka razvoju prostrane kuhinje s otokom. Osim rušenja ostave promijenjena je i podna obloga, čime je nova kuhinja dobila moderne pločice koje imitiraju beton.

Kako je hodnik  prvo što vidite kad ulazite u nečiji stan ili kuću, odlučili smo postići “wow” efekt kutnim elementom s klupicom. Boje, geometrijski uzorci i teksture ono su što dominira stanom, a posebnost svakoj prostoriji daju i pomno odabrani elementi kojima se naglasio dominatni zid. U dnevnom boravku to je zid  na kojem se nalazi TV. Efekt koji smo koristili je nanošenje dekorativne glet mase u nekoliko premaza kako bi se postigao efekt luksuzne imitacije betona.

Dnevni boravak je prostor koji ima mnogo prirodnog svjetla koje dopire kroz staklene stijene koje se prostiru duž cijelog zida. Kako bi taj prostor zasjao i u večernjim satima potrudili smo se kvalitetno postaviti rasvjetna tijela. Spuštanjem stropova u dnevnom boravku omogućili smo izvedbu kvalitetne rasvjete čitavom površinom dnevne zone. Skrivene, ambijentalne LED trake će doprinijeti ugodnoj atmosferi boravka u večernjim satima.

Kod uređivanja spavaće sobe cijeli zid služi kao uzglavlje kreveta tirkizne boje. Monotoniju bijele boje u radnoj sobi “razbija” zidna tapeta geometrijskog oblika koja je naš apsolutni favorit. ​Želje, stil i potrebe novih stanara ovog stana jasno su definirane odmah na početku naše suradnje. Nakon nekoliko mjeseci dizajniranja, modeliranja, crtanja, sastanaka, konzultacija, izlazaka na gradilište i pomnog odabira svakog komada namještaja i dekoracija, stan  spreman za uživanje. Topao, moderan, veseo i šaren. Baš kao i njegovi vlasnici.

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA