godina: 2020.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

U Novom Zagrebu nalazi se predivno uređen stan ispunjen morskim motivima gdje god se okrenuli. S obzirom na to da je ribolov investitorova profesija, za očekivati je da će morsku atmosferu poželjeti i u svom interijeru.

Arhitekti iz 4uHa su to besprijekorno realizirali u ovom stanu od 37m2.

Motiv koji plijeni pažnju na samom ulazu u stan je ogledalo s licem starog ribara. Upravo nam on govori što možemo očekivati sa svakim slijedećim korakom: suptilne morske motive koji nas momentalno teleportiraju na morsku obalu.

Ulazimo u prostor dnevnog boravka i kuhinje. Blistavo bijela kuhinja osvježava prostor, a uvijek dobrodošlu dozu dramatičnosti donosi kombinacija akryl plavih elemenata i narančastih blagovaonskih stolica. Zlatni okviri polica unose dašak elegancije u prostor, dok nas visilice iznad blagovaonskog pulta vraćaju u svijet ribolova.

Napuštamo dnevni prostor i selimo se u susjednu spavaću sobu, koja kao da nas poziva da zaronimo u beskonačno plavetnilo. Ono što ovaj prostor čini još posebnijim su apstraktne ribice iznad uzglavlja koje putuju tim plavetnilo i bez ikakve sumnje uljepšavaju snove.

 

 

 

Minimalističkoj i smirenoj TV zoni na suprotnoj strani uspješno prkose valovi koji putuju duž cijelog zida, dok visilica iznad sjedeće garniture upotpunjuje cjelokupni dojam imiturajući mjesečinu na horizontu.

Svijetla boja drveta sa sivim primjesama prostor čini prozračnim, dok ga istovremeno prožima toplinom.

Ne smijemo zaboraviti na jedan važan element, a to je ormar s policama za vino.  Ipak je riblji ručak najukusniji uz čašu dobrog vina.

S obzirom da nam je u svakom aspektu života potreban balans (pa tako i u interijeru), odlazimo u moderno uređenu kupaonicu. Velikoformatne keramičke pločice, bile one svijetlijeg ili tamnijeg tona, prostor čine većim i lakšim, dok drveni elementi još uvijek pružaju dozu topline prostoru. Na kraju krajeva, zašto ne bismo i ovdje oslobodili maštu i zamislili kako pločice zapravo formiraju molić kojim hodamo i dižemo pogled prema plavetnilu.

Galerija – fotografije

Galerija – 3D modeli

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA