godina: 2018.
tip projekta: glavno izvedbeni projekt
lokacija: Zadar, Hrvatska

Vraćamo se na arhitektonsko mjesto zločina!

U vrijeme kada smo vam predstavljali projekt za dva apartmana i novi, topli dom naših investitora, u samom srcu Zadra  radovi su bili punom zamahu i sada su apartmani završeni! Lijepi apartmani, ušminkani do zadnjeg detalja, nestrpljivo čekaju nove goste koji će uživati u najljepšem zalasku sunca na svijetu. Tako je zadarski zalazak sunca opisao jedan od najvećih redatelja svih vremena, Alfred Hitchkock. Apartman kojeg vam danas predstavljamo pravi je mali morski dragulj čijih je 17 kvadrata uređeno do zadnjeg detalja. Investitori su kreativne struke pa su izuzetno kvalitetno surađivali s nama, arhitektima, na dizajniranju interijera.

Taj njihov i naš umjetnički senzibilitet se kroz izvedeno stanje vidi u puno sitinih, ali jako bitnih detalja. Postava i odabir uokvirenih plakata, slika i grafika, kombinacija boja i materijala, kao i igra punih i praznih elemenata. Već spomenuti tamni kubus, skriva najintimnije dijelove stana -kupaonicu i garderobu. Uokviren  je jarkim žutim udubljenim plohama koje se pak može protumačiti kao posvetu Kniferovom Meandru. Unutrašnjost kubusa – kupaonica, je obložena pločicama pješčanih tonova i decentnom opremom. Drugim riječima – svevremenski i elegantno.

Neutralna kuhinja i kuhinjski produžetak za blagovanje su dobili ekscentričan dodatak – plave barske stolice. Tako je apartman od sedamnaest kvadrata,  sastavljen od dosta različitih elemenata, vrlo oprezno i promišljeno uklopljen u iščašen, ali ugodan prostor za odmor. Idući tjedan ćemo se uputiti do kraja sijalicama obasjanog hodnika kako bismo vam predstavili drugi dio zadarske trilogije o stanu i dva apartmana, a danas se od vas opraštamo uz glavnu misao ovog našeg arhitektonskog scenarija –   kako bi film pokupio dobre kritike, ključno je napraviti vrhunsku scenografiju.

Vaš tim 4 uHa.

Tlocrtna podjela apartmana

 

Share this post

Povezane objave