godina: 2021.
tip projekta:  projekt interijera  
lokacija: Karlovac, Hrvatska

 

Svemir je beskonačno prostranstvo kojim smo okruženi. Upravo tu smo dobili inspiraciju za ovaj interijer. Kao i svemir, krug ima simboliku beskonačnosti jer nema ni početak ni kraj. Krug kao glavni element koji se prožima ovim interijerom pojavljuje se u detaljima ili kroz elemente, ovisno o funkciji i potrebi unutar određene prostorije.

Baš tako smo htjeli pristupiti i ulaznom prostoru koji djeluje kao da nema granicu između interijera i eksterijera, što smo dodatno naglasili i tapetom botaničkog motiva. U drugom dijelu ulaza smještena je drvena kutna niša s ormarima i kružnim ogledalima, koja odabirom materijala daje dodatnu toplinu prostoru.

Dugi zamračeni hodnik oplemenili smo drvenim ormarima koji segmentno prelaze u otvorene police. Kružni oblici u ovom dijelu interijera pojavljuju se na ladicama kao šuplje ručkice.

Kupaonicom se prožimaju različiti krugovi koje smo naglasili nišama i pločicama.

Soba za druženje i projekciju je prostor u kojem djeca provode većinu svog vremena igrajući se. Iz potrebe za što više spremišnog prostora za igračke, formirali smo ormar duž cijele stijene zida unutar kojeg je ukomponirana kružna niša za sjedenje.

I na kraju, ono od čega je cijela priča i krenula.. Spavaća soba za maštovitu djevojčicu koja obožava svemir. Polukružna niša za sjedenje ukomponirana je u element ormara. U sklopu uzglavlja kreveta izdiže se veliki mjesec. Na suprotnoj strani utisnuli smo kružne niše u zid sa zvjezdanim nebom koje podsjećaju na planete Sunčevog sustava.

.

 


 

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA