godina: 2019.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

100 m2 novozagrebačkog komfora

U vrijeme kad se gotovo uvijek traži soba viška u stambenim prostorima, situacija u kojoj klijenti traže sobu manje ravna je egzotici. Nakon početnih konzultacija i usvajanja projektnog zadatka te prvotnih skica po obavljenoj izmjeri, ideja uklanjanja pregradnog zida između kuhinje i male sobe nametnula se sama po sebi. Već je kod samog početka naišla na prepreku – instalacijisku vertikalu posred prostora koju je nemoguće izmjestiti.

Instalacijska vertikala postala element koji spaja i razdvaja prostor. Šarmantni cigleni blok koji odvaja blagovaonicu od kuhinje i djelomično ju zaklanja od pogleda dajući korisnicima šansu da sakriju karakterističan kuhinjski kaos. Ostatak tlocrta riješen je relativno klasično, bez drastičnih preinaka. Uklonili su se tek neki od zidova kako bi se prostorije objedinile i maksimalno prilagodile novom režimu korištenja koji je podrazumijevao i 2 odovojena radna mjesta unutar stana budući da klijenti rade od kuće.

Poseban zadatak bio je i stvaranje dječje sobice za djevojčicu. Soba je zamišljena u skandinavskom stilu. Nakon odabira početnih komada namještaja i izrade manjeg kreveta sa konstrukcijom kućice predana je u ruke krajnjeg korisnika – trogodišnje djevojčice koja je u prostor svojom igrom unijela neki novi život. Osim dječjih igračaka, posebno simpatičan detalj je uokvirena mapa zvjezdanog neba u trenutku rođenja male nasljednice.

Sada već uobičajena oprema suvremenog stanovanja (vešeraj načinjen od perilice i sušilice) domišljato je riješena ugradbenim ormarom u ulaznom prostoru. Estetski su sakrivene, a funkcionalno na visini zadatka. Ostakljena loggia pretvorena u zimski vrt je tijekom adaptacije vraćena je u prvobitno stanje. Kvalitetni dizajnerski komadi i u ovom su stanu pronašli svoje mjesto. Tako u radnom prostoru pogled privlači podna lampa brenda Zuiver, a za kuhinjskim otokom dominiraju stolice by CREA. Odabir decentnih boja  – sive, bijele i crne, izvrsno se nadopunjuje sa teksturom zidnih pločica, drvenim dekorom i opekom u kuhinji. Upravo njima je i prepušteno dodavanje osobnog pečata koji je interijeru odahnuo život.

Share this post

Povezane objave

TRAVANJ 24, 2019

HOTEL NA ISTOKU

TRAVANJ 15, 2019

STAN NA VOLOVČICI

TRAVANJ 13, 2019

OD TAVANA DO STANA

 

TRAVANJ 11, 2019

STAN S TRI FUNKCIJE