godina: 2018.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Životni prostor je veoma sličan nama, ljudima. Ponekad je prenatrpan, ponekad možda upadne u neki tip kolotečine, žudi za promjenom, nije zadovoljan samim sobom. Možda je pomalo usamljen, prazan, neispunjen ili pak blista, sjaji i zrači ljepotom.  On se ujedno i stalno mijenja i raste. Drugim riječima, naša četiri zida su odraz nas, naših potreba, želja, mogućnosti i osobnosti. Upravo je takav naš današnji projekt – funkcijama i dizajnom prilagođen potrebama četveročlane, moderne zagrebačke obitelji.

Ukupno 90 stambenih s dodatnih 20 terasnih kvadrata na posljednjem katu stambene zgrade usred zagrebačkog Jaruna doživjelo je interijerski procvat. Sve to zahvaljujući našem proljetnom redizajnu. „Tour de stan“ započinjemo na najlogičnijem mogućem mjestu – njegovom ulazu, gdje su investitori htjeli maksimalno iskoristiti izduženi hodnik. S druge su pak strane htjeli vizualno zaštititi onaj privatniji, dnevni dio stana, od direktnih pogleda sa ulaznih vratiju. Kombiniranjem horizontalno postavljenih metalnih šipki i drvenih kutija dobili smo „polupropusnu“ vizualnu barijeru. Ona se s jedne strane efektno uklapa u interijer, a s druge jasno određuje granice ulaznog i dnevnog dijela prostora.

Kuhinja, s druge strane,  s privatnošću nema baš nikakvih problema. Štoviše, ona je svoju vlastitu, privatnu nišu potpuno iskoristila. Uz visoke i niske elemente te dvokrilni hladnjak, u nju smo uklopili i mali, hedonistički „osvježivač“ vinskih boca.  Dodali smo i što je više moguće spremišnog prostora te prostrani blagovaonski šank. Uz uvijek dobrodošle tonove drva, čisto bijele i sive kuhinjske plohe proširile su se i ostatkom otvorene dnevne zone. Da prostor ne bi slučajno bio monoton i savršeno pastelan pobrinuli su se detalji veoma jarkih boja te upečatljiva i dinamična rasvjetna tijela. Roditeljska spavaća soba je moderan dizajn, s walk in ormarom i veoma elegantnom kupaonicom, postigla preuzevši već spomenutu kombinaciju drvenih i sivih tonova i tekstura, dok su odaje namijenjene najmlađim članovima obitelji spretno odigrale interijersku igru kontrasta, boja i geometrijskih oblika.

Nogometna tematika dječjih soba se očituje u  odabiru zidnih mrežastih dekora, zelenih i žutih travnatih tonova namještaja te  zanimljivog, nogometno nastrojenog tekstila. Dok je pripadajuća im kupaonica, iako u puno „odraslijem“ i ozbiljnijem stilu, pomoću zelenih zidnih pločica podržala travnatu, sportsku inspiraciju na veoma elegantan način. S druge strane, kada oni najmlađi članovi obitelji postanu malo veća djeca, te možda zamijene mreže i lopte nekim drugačijim željama i ciljevima,  ovakav će se kupaonski dizajn, iako inspiriran dječjom igrom i sportom, uvijek dobro uklopiti u nove obiteljske potrebe.

Kao što se u svakoj dobroj obitelji članovi međusobno podržavaju, tako se i ovaj interijer iz sobe u sobu, iz elementa u element upotpunjuje, nadograđuje i stvara zaokruženu , jedinstvenu  cjelinu.U tom, obiteljskom i skladnom tonu zaokružujemo današnju kolumnu i šaljemo vam velike  pozdrave s Ribnjaka od mnogobrojnih članova tima, ovaj…obitelji 4uHA.

Tlocrtna podjela stana

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA