OBITELJSKA IDILA NA JARUNU

Šarmantan zagrebački stan na Jarunu – tako bismo ukratko nazvali projekt na kojem smo sa zadovoljstvom radili i čiju smo izvedbu pomno pratili, od prvih idejnih skica pa sve do opremanja interijera namještajem po mjeri.  Ukupno 90 stambenih s dodatnih 20 terasnih kvadrata na posljednjem katu stambene zgrade  doživjelo je svoje interijersko “novo proljeće”.

Prije nekoliko mjeseci vlasnici su uselili u svoj novi obiteljski dom, a mi Vam s ponosom donosimo ekskluzivni pogled u njegovo novo ruho.

„Tour de stan“ započinjemo na najlogičnijem mjestu – njegovom ulazu, gdje smo htjeli maksimalno iskoristiti izduženi hodnik, a istovremeno vizualno zaštititi onaj privatniji, dnevni dio stana od direktnih pogleda s ulaznih vratiju.

Kombiniranjem horizontalno postavljenih metalnih šipki i drvenih kutija dobili smo „polupropusnu“ vizualnu barijeru. Ona se s jedne strane efektno uklapa u moderan stil uređenja interijera, a s druge jasno određuje granice ulaznog i dnevnog dijela prostora.

 

 

Kuhinja, s druge strane,  s privatnošću nema baš nikakvih problema. Štoviše, ona je svoju vlastitu, privatnu nišu potpuno iskoristila. Uz visoke i niske elemente te dvokrilni hladnjak, u nju smo uklopili i mali, hedonistički „osvježivač“ vinskih boca.  Dodali smo  uvijek potreban spremišni prostor te prostrani blagovaonski šank.

Osnova dizajna namještaja po mjeri su čiste bijele i sive plohe te toplina drva koje su se iz kuhinje proširile čitavim stanom.

Da prostor ne bi ostao monoton i savršeno pastelan pobrinuli su se detalji i komadi namještaja jarkih boja te upečatljiva i dinamična rasvjetna tijela.

 

 

 

Roditeljska spavaća soba je moderan dizajn, s walk in ormarom i veoma elegantnom kupaonicom, postigla preuzevši već spomenutu kombinaciju drvenih i sivih tonova i tekstura, dok su odaje namijenjene najmlađim članovima obitelji spretno odigrale interijersku igru kontrasta, boja i geometrijskih oblika.

Jednostavan dizajn, optimalna doza dekora, element šipki i letvica, korištenje staklenih i reflektirajućih površina te snaga dobrih detalja pokazali su nam se kao dobitna kombinacija koju smo prenijeli i na vanjski dio stana – prekrasnu, prostranu terasu na kojoj smo i mi imali zadovoljstvo uživati u ugodnom društvu.

Posljednji  izlazak na gradilište, onaj kada dolazimo u društvu fotografa i torbe prepune objektiva, je u ovom, kao i svakom projektu  uvijek poseban, rekli bi čak i emotivan.

 

 

 

 

AUTORI PROJEKTA:

Mislav Bašić, mag.ing.arch.

Monika Lepen Terihaj, dipl.ing.arh

Nenad Špoljarić, mag.ing.arch.

 

PRIPREMILA:

Martina Kinkela, mag.ing.arch.

 

FOTOGRAF:

Zvonimir Miletić

Share this post

Povezane objave

2 VELJAčE, 2024

ZADARSKA IDILA

16 LISTOPADA, 2023

KAPI LUKSUZA

30 KOLOVOZA, 2023

ZADAR – MODERNA...