OBITELJSKA IDILA NA JARUNU

Šarmantan zagrebački stan na Jarunu – tako bismo ukratko nazvali projekt na kojem smo sa zadovoljstvom radili i čiju smo izvedbu pomno pratili, od prvih idejnih skica pa sve do opremanja interijera namještajem po mjeri.  Ukupno 90 stambenih s dodatnih 20 terasnih kvadrata na posljednjem katu stambene zgrade  doživjelo je svoje interijersko “novo proljeće”.

Prije nekoliko mjeseci vlasnici su uselili u svoj novi obiteljski dom, a mi Vam s ponosom donosimo ekskluzivni pogled u njegovo novo ruho.

„Tour de stan“ započinjemo na najlogičnijem mjestu – njegovom ulazu, gdje smo htjeli maksimalno iskoristiti izduženi hodnik, a istovremeno vizualno zaštititi onaj privatniji, dnevni dio stana od direktnih pogleda s ulaznih vratiju.

Kombiniranjem horizontalno postavljenih metalnih šipki i drvenih kutija dobili smo „polupropusnu“ vizualnu barijeru. Ona se s jedne strane efektno uklapa u moderan stil uređenja interijera, a s druge jasno određuje granice ulaznog i dnevnog dijela prostora.

 

 

Kuhinja, s druge strane,  s privatnošću nema baš nikakvih problema. Štoviše, ona je svoju vlastitu, privatnu nišu potpuno iskoristila. Uz visoke i niske elemente te dvokrilni hladnjak, u nju smo uklopili i mali, hedonistički „osvježivač“ vinskih boca.  Dodali smo  uvijek potreban spremišni prostor te prostrani blagovaonski šank.

Osnova dizajna namještaja po mjeri su čiste bijele i sive plohe te toplina drva koje su se iz kuhinje proširile čitavim stanom.

Da prostor ne bi ostao monoton i savršeno pastelan pobrinuli su se detalji i komadi namještaja jarkih boja te upečatljiva i dinamična rasvjetna tijela.

 

 

 

Roditeljska spavaća soba je moderan dizajn, s walk in ormarom i veoma elegantnom kupaonicom, postigla preuzevši već spomenutu kombinaciju drvenih i sivih tonova i tekstura, dok su odaje namijenjene najmlađim članovima obitelji spretno odigrale interijersku igru kontrasta, boja i geometrijskih oblika.

Jednostavan dizajn, optimalna doza dekora, element šipki i letvica, korištenje staklenih i reflektirajućih površina te snaga dobrih detalja pokazali su nam se kao dobitna kombinacija koju smo prenijeli i na vanjski dio stana – prekrasnu, prostranu terasu na kojoj smo i mi imali zadovoljstvo uživati u ugodnom društvu.

Posljednji  izlazak na gradilište, onaj kada dolazimo u društvu fotografa i torbe prepune objektiva, je u ovom, kao i svakom projektu  uvijek poseban, rekli bi čak i emotivan.

 

 

 

 

AUTORI PROJEKTA:

Mislav Bašić, mag.ing.arch.

Monika Lepen Terihaj, dipl.ing.arh

Nenad Špoljarić, mag.ing.arch.

 

PRIPREMILA:

Martina Kinkela, mag.ing.arch.

 

FOTOGRAF:

Zvonimir Miletić

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA