godina: 2019.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

NOVOGRADNJA I „SLATKE BRIGE“

Kad se spominje termin novogradnje i opremanja stana, često se uz njega veže i termin „slatke brige“. No da to često baš i nije tako, iskusili su već mnogi, pa tako i klijenti koji su nam se obratili za stručnu pomoć. Prostrani četverosobni stan od cca 97m2 u novoj zgradi sa razigranim zabatom već su djelomično sami opremili pločicama, parketima i ugradbenom rasvjetom. Sljedeći korak u kojem je trebalo definirati specifične komade namještaja i posložiti konačni vizualni identitet novog životnog prostora, za četveročlanu obitelj bio je ipak odviše zahtjevan.

Početni inputi kojima je definiran željeni stil išli su u smjeru modernog, ugodnog prostora sa drvenim i bijelim dekorima te otkačenim prostornim akcentima u vidu detalja. Tako je prostor ispunjen neutralnim i toplim dekorima postao lajt motiv cijeloga stana. Pojedine prostorije su, ovisno o namjeni, dobile svoje specifičnosti; žarke boje, reflektirajuće površine itd.

Ulazni prostor, relativno malih dimenzija, vizualno je proširen ogledalima kojima su kontinuirano obloženi zidovi i ormari. Dnevni boravak, osim grupe za sjedenje i gledanje TV-a, udomljuje i neobičnu biblioteku. Radni kutak te električni kamin kao apsolutni „must have“ element. Nenametljiva sivkasta sofa iz IKEAe dobro oponira žutom tabureu iz Lesnine. Štih sveprisutnog industrijskog dizajna provlači se kroz male stoliće i zanimljivu biblioteku rađenu po mjeri. Decentna kuhinja s blagovanjem razvijena je mirnim tonovima bijele i sive te dekorom drveta. Ono što ju čini posebnom i drugačijom svakako je polica za pohranu boca s vinom.

Neobičan su detalj definitivno i zidne pločice koje se s poda „penju“ na zid unoseći posebnu dinamiku u taj segment. Prostorni akcent ovdje je stavljen na visilice nad blagovaonskim stolom branda Zuiver. U spavaćim sobama je nastavljena ista „neutralna“ priča s bojama, dekorima i materijalima iz dnevnog boravka i kuhinje. Glavna spavaća soba maksimalno je presonalizirana tapetom i izradom uzglavlja po mjeri. U dječjim sobama akcenti usmjereni na oblaganje stolarskih elemenata dekorima u žarkim bojama ili neočekivanim geometrijama na frontama.

Budući da je razigrana zabatna geometrija zgrade unutar stana anulirana izradom namještaja po mjeri, osiguralo se dosta spremišnog prostora, ali ne na račun slobodnog prostora za igru djece – on je nezamjenjiv.

Vaš tim 4uha

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA