godina: 2020.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Pag, Hrvatska

Suprotnosti se privlače – uzrečica koja nas je vodila k dizajniranju interijera dviju vila na našem najrazvedenijem otoku.

Pag je poznat po slaboj pokrivenosti vegetacijom stoga smo pod jedne od vila odlučili pokriti drvom. Daljnjim razmišljanjem došli smo do zaključka da keramičko drvo možda neće biti dovoljno te smo se odlučili približiti nam prirodu još malo kroz drvene dekore na stolarski izrađenom namještaju te narančastim i smeđim tonovima tekstila i tapeta u interijeru.

Da ne bi dobili pretopao dojam interijera tokom dovoljno toplih, dugih ljetnih dana isti smo mrvicu ohladili unosom sivih i hladnijih bijelih tonova te metalnim detaljima na stubištu i u kupaonicama.

 

Ideja nas je vrlo brzo odvela prema ledenim koktelima i svemu što ljeto čini lakšim te nam se toliko svidjela (moguće i zato jer projekt je nastajao upravo tokom toplinskih valova) da smo drugu vilu odlučili u potpunosti rashladiti.

Kroz cijeli interijer i eksterijer postavljene su pločice s uzorkom tamnijeg sivog kamena, a isti se ton boje provlači i kroz stolarski izrađen namještaj te detalje koje život znače, poput ručki na vratima i rasvjetnih tijela (ne želimo si vizualizirati noćni odlazak do hladnjaka bez prethodno navedenih).

 

Daljnjim razmišljanjem o Pagu, ljetu i godišnjim odmorima dolazimo i do mora – pa zašto ne ohladiti se i upotrebom tonova plave boje? Zašto ne postaviti zagasito plave zavjese, tako da kada iste navučete i dalje imate dojam kao da još uvijek pogled iz sobe puca na Jadran? Nismo vidjeli razloga zašto ne.

Proces projektiranja interijera polako se privodio kraju, a približavao se odlazak na godišnji odmor. Naše vile su bile savršena uvertira u 2 duga, topla, morska tjedna.

 

 

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA