godina: 2018.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Danas ćemo se družiti s jednim interijerom na kojemu smo vrijedno i entuzijastično radili posljednjih mjeseci. Crno-bijeli, a opet u boji stan smješten je usred zelenila zagrebačkog Jaruna. Ovdje je mlada obitelj odlučila saviti svoje moderno obiteljsko gnijezdo. Broji ih čak 101. Nisu dalmatineri, nije radio i nisu  byteovi,  već kvadrati. I desetak istih takvih na terasi. Kvadrata, jel.

Tlocrtno gledano stan posjeduje sve što današnje mlade obitelji traže – dovoljno velik dnevni prostor – „open space“. Također tu su i terasa, komotne spavaće sobe, po mogućnosti njih 3, zasebne kupaonice, spremišni prostor, walk in garderobu, vešeraj. S druge strane, stan koji tlocrtno zadovoljava sve želje naših klijenata, dizajnom je tek trebao ispuniti glavnu potrebu svake obitelji. Ta potreba je stvaranje ugođaja doma.

Prilikom kretanja u dizajniranje budućeg ili redizajniranje postojećeg doma, volimo se sa vlasnicima dobro napričati. Zaćakulati se. Otkriti što vole i žele. Ponekad tražimo sliku ,dvije koja bi prikazale njihovu asocijaciju na riječ dom. U drugim pak slučajevima slike nisu ni potrebne. Dovoljno je pozorno slušati riječi kojima klijenti opisuju svoju viziju doma. Moderno, lijepo, elegantno, bjelina, ali i prstohvat crnih detalja, mir, boje, ali ne previše boje. Tako bismo opisali naš projektni zadatak. A rezultat? Upravo ovo.

Bjelinu smo kontrolirali s tamnom rasvjetom i komadima namještaja. Toplinu prostora unijeli smo koristeći drvni dekor i biljke, element modernoga i elegancije kroz jednostavne linije i oblike. Boje se kroz dnevnu i roditeljsku zonu nešto diskretnije protežu kroz tekstil, manje komade namještaja i detalje. Njih predvode ružičasti i zeleni tonovi. U dječjim su sobama boje pokazale svoje pravo, šareno lice. Iako je svaka spavaća odaja tematski drugačije obrađena, sve dijele zajednički nit vodilju – mir i vezu s prirodom. Kod roditelja smo to postigli koristeći zidnu tapetu prizora sanjive šume, dok dječje sobe uživaju u planinama i zvjezdama.

Nježnost ružičaste boje ponovno se pojavljuje u kupaonicama.  Tamo, uz zanimljive geometrijske uzorke zidnih pločica i crne detalje namještaja dizajniranog po mjeri, daje prostoru posebnu toplinu. Fun fact – iako se danas ružičasta boja pripisuje djevojčicama, ona je originalno predstavljala „mušku“ boju. U Japanu ona pak simbolizora samuraje. Mi bi rekli da u ovom interijeru predstavlja nježnu, ali istovremenu i snažnu, jedinstvenu boju. Boju koja se ne brine što će netko o njoj misliti. Trenutno modernu, ali uvijek toplu i oku ugodnu boju. Poseban i elegantan dodatak našoj današnjoj arhitektonsko – dizajnerskoj priči.

Tlocrtna podjela stana

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA