godina: 2018.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Danas ćemo se družiti s jednim interijerom na kojemu smo vrijedno i entuzijastično radili posljednjih mjeseci. Crno-bijeli, a opet u boji stan smješten je usred zelenila zagrebačkog Jaruna. Ovdje je mlada obitelj odlučila saviti svoje moderno obiteljsko gnijezdo. Broji ih čak 101. Nisu dalmatineri, nije radio i nisu  byteovi,  već kvadrati. I desetak istih takvih na terasi. Kvadrata, jel.

Tlocrtno gledano stan posjeduje sve što današnje mlade obitelji traže – dovoljno velik dnevni prostor – „open space“. Također tu su i terasa, komotne spavaće sobe, po mogućnosti njih 3, zasebne kupaonice, spremišni prostor, walk in garderobu, vešeraj. S druge strane, stan koji tlocrtno zadovoljava sve želje naših klijenata, dizajnom je tek trebao ispuniti glavnu potrebu svake obitelji. Ta potreba je stvaranje ugođaja doma.

Prilikom kretanja u dizajniranje budućeg ili redizajniranje postojećeg doma, volimo se sa vlasnicima dobro napričati. Zaćakulati se. Otkriti što vole i žele. Ponekad tražimo sliku ,dvije koja bi prikazale njihovu asocijaciju na riječ dom. U drugim pak slučajevima slike nisu ni potrebne. Dovoljno je pozorno slušati riječi kojima klijenti opisuju svoju viziju doma. Moderno, lijepo, elegantno, bjelina, ali i prstohvat crnih detalja, mir, boje, ali ne previše boje. Tako bismo opisali naš projektni zadatak. A rezultat? Upravo ovo.

Bjelinu smo kontrolirali s tamnom rasvjetom i komadima namještaja. Toplinu prostora unijeli smo koristeći drvni dekor i biljke, element modernoga i elegancije kroz jednostavne linije i oblike. Boje se kroz dnevnu i roditeljsku zonu nešto diskretnije protežu kroz tekstil, manje komade namještaja i detalje. Njih predvode ružičasti i zeleni tonovi. U dječjim su sobama boje pokazale svoje pravo, šareno lice. Iako je svaka spavaća odaja tematski drugačije obrađena, sve dijele zajednički nit vodilju – mir i vezu s prirodom. Kod roditelja smo to postigli koristeći zidnu tapetu prizora sanjive šume, dok dječje sobe uživaju u planinama i zvjezdama.

Nježnost ružičaste boje ponovno se pojavljuje u kupaonicama.  Tamo, uz zanimljive geometrijske uzorke zidnih pločica i crne detalje namještaja dizajniranog po mjeri, daje prostoru posebnu toplinu. Fun fact – iako se danas ružičasta boja pripisuje djevojčicama, ona je originalno predstavljala „mušku“ boju. U Japanu ona pak simbolizora samuraje. Mi bi rekli da u ovom interijeru predstavlja nježnu, ali istovremenu i snažnu, jedinstvenu boju. Boju koja se ne brine što će netko o njoj misliti. Trenutno modernu, ali uvijek toplu i oku ugodnu boju. Poseban i elegantan dodatak našoj današnjoj arhitektonsko – dizajnerskoj priči.

Tlocrtna podjela stana

Share this post

Povezane objave

2 VELJAčE, 2024

ZADARSKA IDILA

16 LISTOPADA, 2023

KAPI LUKSUZA

30 KOLOVOZA, 2023

ZADAR – MODERNA...