godina: 2017.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Predstaviti ćemo  Vam dvije različite kuhinje. Središte stana, moderno ognjište u suvremenoj pećini. Tu se obitelj okuplja uz vatru, odnosno indukcijsku ploču. Vode se razgovori – što se danas ulovilo za večeru ili kako je bilo na poslu. Neke stvari se konceptualno nisu mijenjale tisućama godina, otkada smo evoluirali u homo sapiensa. Pa, krenimo u obilazak.

Kuhinja – “Dvaput je dvaput.”
Kao što sam naslov kaže, kuhinja je postavljena u dvije linije. Druga, stražnja  linija kuhinje zapravo predstavlja veliki ormar prislonjen na zid , u visini od poda do stropa, koji  uz  centralnu nišu za radnu plohu, skriva visoka spremišta i ugradbene kuhinjske elemente.

Kuhinja – “Manje je više.”
Naša posljednja kuhinjska priča u ovotjednoj predblagdanskoj, gurmanskoj  trilogiji je linijski osmišljena kuhinja s otokom. On je ujedno i sastavni  dio sada već tradicionalnog open space načina organizacije dnevne zone. U osnovni minimalistički koncept smo dodali elemente prirodog drva, jednostavne i moderne barske stolice i nešto naglašeniju rasvjetu te  postigli pun pogodak. Na neki način, ovo je parafraza koncepta “less is more” arhitekta Miesa Van Der Rohea.

 

Detaljno 3D modeliranje

Share this post

Povezane objave

6 OžUJKA, 2021

DIZAJN NA KAT

6 OžUJKA, 2021

PRIRODA I DRUŠTVO

6 OžUJKA, 2021

GAJBA ISPOD SLJEMENA

3 OžUJKA, 2021

SVJEŽE I TOPLO

6 STUDENOGA, 2020

4 UHA NA 4 RIJEKE –...