godina: 2017.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Predstaviti ćemo  Vam dvije različite kuhinje. Središte stana, moderno ognjište u suvremenoj pećini. Tu se obitelj okuplja uz vatru, odnosno indukcijsku ploču. Vode se razgovori – što se danas ulovilo za večeru ili kako je bilo na poslu. Neke stvari se konceptualno nisu mijenjale tisućama godina, otkada smo evoluirali u homo sapiensa. Pa, krenimo u obilazak.

Kuhinja – “Dvaput je dvaput.”
Kao što sam naslov kaže, kuhinja je postavljena u dvije linije. Druga, stražnja  linija kuhinje zapravo predstavlja veliki ormar prislonjen na zid , u visini od poda do stropa, koji  uz  centralnu nišu za radnu plohu, skriva visoka spremišta i ugradbene kuhinjske elemente.

Kuhinja – “Manje je više.”
Naša posljednja kuhinjska priča u ovotjednoj predblagdanskoj, gurmanskoj  trilogiji je linijski osmišljena kuhinja s otokom. On je ujedno i sastavni  dio sada već tradicionalnog open space načina organizacije dnevne zone. U osnovni minimalistički koncept smo dodali elemente prirodog drva, jednostavne i moderne barske stolice i nešto naglašeniju rasvjetu te  postigli pun pogodak. Na neki način, ovo je parafraza koncepta “less is more” arhitekta Miesa Van Der Rohea.

 

Detaljno 3D modeliranje

Share this post

Povezane objave

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA

23 SRPNJA, 2021

COLORISSIMO

3 OžUJKA, 2021

SVJEŽE I TOPLO