godina: 2016.
tip projekta: glavni, izvedbeni  i projekt interijera 
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Obitelj s dvoje djece obratila nam se s uobičajenom željom koja se javlja kada djeca porastu, a to je da svako dijete dobije svoju vlastitu sobu. Kako djeca, tako su i odrasli imali ideje kako postojeći raspored još više prilagoditi svojim životnim navikama. Kuhanje je aktivnost kojom se korisnici rado bave te dosta vremena provode u zajedničkom druženju. I drugi članovi obitelji trebali su više prostora, oni četverononožni te stanari akvarija i terarija.

Idejnim rješenjem uspjelo se u samo 67 kvadratnih metara smjestiti sve navedene  sadržaje. Uklonjena je pregrada između kuhinje i dnevnog boravka, koji su sada spojeni u prostrani ”open space” dnevni boravak. Stvorena je zasebna, ”društvena” zona za sve zajedničke aktivnosti. Drugi dio stana je funkcionalno odvojen u ”privatnu” cjelinu.

 

Odabrana varijanta 3D model

Rušenjem svih pregradnih zidova, postojeće dvije velike sobe pretvorene su u tri manje. Dimenzionirane su kako bi se svatko od ukućana mogao odvojiti i imati vrijeme za sebe. Novi raspored omogućio je više prostora za pohranu stvari, uključujući dvije ”walk-in” garderobne zone , te veću kupaonicu. Ugradbeni namještaj poput kuhinjskih elemenata i ormara prilagođen je novom rasporedu.  Stari stan zablistao je do neprepoznatljivosti, osvježen je u novom ruhu.

Tlocrtna podjela stana

Share this post

Povezane objave

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA

23 SRPNJA, 2021

COLORISSIMO