godina: 2016.
tip projekta: glavni, izvedbeni  i projekt interijera 
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Obitelj s dvoje djece obratila nam se s uobičajenom željom koja se javlja kada djeca porastu, a to je da svako dijete dobije svoju vlastitu sobu. Kako djeca, tako su i odrasli imali ideje kako postojeći raspored još više prilagoditi svojim životnim navikama. Kuhanje je aktivnost kojom se korisnici rado bave te dosta vremena provode u zajedničkom druženju. I drugi članovi obitelji trebali su više prostora, oni četverononožni te stanari akvarija i terarija.

Idejnim rješenjem uspjelo se u samo 67 kvadratnih metara smjestiti sve navedene  sadržaje. Uklonjena je pregrada između kuhinje i dnevnog boravka, koji su sada spojeni u prostrani ”open space” dnevni boravak. Stvorena je zasebna, ”društvena” zona za sve zajedničke aktivnosti. Drugi dio stana je funkcionalno odvojen u ”privatnu” cjelinu.

 

Odabrana varijanta 3D model

Rušenjem svih pregradnih zidova, postojeće dvije velike sobe pretvorene su u tri manje. Dimenzionirane su kako bi se svatko od ukućana mogao odvojiti i imati vrijeme za sebe. Novi raspored omogućio je više prostora za pohranu stvari, uključujući dvije ”walk-in” garderobne zone , te veću kupaonicu. Ugradbeni namještaj poput kuhinjskih elemenata i ormara prilagođen je novom rasporedu.  Stari stan zablistao je do neprepoznatljivosti, osvježen je u novom ruhu.

Tlocrtna podjela stana

Share this post

Povezane objave

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA

23 SRPNJA, 2021

COLORISSIMO

3 OžUJKA, 2021

SVJEŽE I TOPLO