godina: 2018.
tip projekta: glavno izvedbeni projekt
lokacija: Zadar, Hrvatska

S obzirom da smo Hitchkockovski obradili prvi stan u trilogiji “Prozor prema zalazu”, u istom tonu nastavljamo s drugim apartmanom.
Današnji se mali stan za ljetni najam, baš kao i njegov manji susjed, sastoji od dvije tlocrtno jasno odijeljenje zone.

Veća prostorija stana objedinjuje tri funkcije – dnevnu, noćnu i kuhinjsku. Tu su, prilikom osmišljanja dizajna interijera, odabrani kontrastni tonovi crne, bijele, sive i boje hrasta. Njih smo pažljivo izbalansirali, kako u tom, relativno malom, prostoru ne bi bilo previše uzoraka, detalja, elemenata, odnosno, previše svega.

Apsolutnu dominaciju prostorom ostvario je zid sa drvenim letvicama. On mudro skriva pogled na malu kuhinju, dok se u sredini zida se nalaze staklena vrata, također obložena letvicama. Na prvi pogled vrata izgledaju kao dio zida, a kad ono, iza vrata – kupaonica! Pločice u heksagonima su odigrale dinamičnu ulogu u ovom prostoru, kako se ne bi vizualno smanjivao, a opet izbjegao minimalistički hladan ili dosadan dojam.

Balkon je sam po sebi spektakl. Pijuckajući čašu vina u ugodnom društvu, s pogledom na zadarski kanal, okupani mirisom mora i toplinom kasnih, popodnevnih zraka sunca, lagano je otploviti mislima negdje daleko, jako daleko…

Tlocrtna podjela apartmana

Share this post

Povezane objave