godina: 2021.
tip projekta:  projekt interijera  
lokacija: Zagreb, Hrvatska

 

Prilikom gradnje svoje nove kuće, obitelj se odlučila kontaktirati 4UHA kako bi im pomogli da završni dojam njihovog novog doma bude savršen i po njihovoj mjeri.

Klijenti preferiraju industrijski stil sa toplim detaljima. Upravo tako se i pristupalo prilikom projektiranja interijera. Ulaskom u kuću u prvi plan upada moderno stubište koje vodi na prvi kat kuće. Odmah slijedi veliku dnevni boravak koji je oplemenjen drvenim, antracit detaljima te pomalo drugačijom obradom zidova. Četkani beton koji na suptilan način popunjava veliki prostrani zid, ne zagušujući ga nepotrebnim detaljima. Drvena zidna obloga svojom igrom graviranja dodatno veliki zid čini zanimljivim. Kuhinja u istim dekorima i šank savršeno se nadopunjuju na prostrani dnevni boravak i blagovaonu. Cijelim prizemljem, osim radne sobe, prostire se siva keramika velikog formata. Keramika imitira beton pa je to još jedan od detalja koji odaje željeni industrijski stil. Radna soba napravljena je tako da odgovara radnom prostoru ali i prostoru za gaming odnosno druženje. U prizemlju se nalazi još kupaona te vešeraj, strojnice, izba.

Gornji kat određen je samo za spavaće sobe te veliku kupaonu.

Master sobom, osim drvenih i antracit detalja, koji prevladavaju kao glavni dekori kroz cijeli interijer, pojavljuju se crveni detalji koji još dodatno prostor čine toplim. Iz spavaće sobe kroz garderobni dio, ulazi se u kupaonu. Ona je ravnih linija, kamene svijetle keramike, crnih detalja. Toplinu joj daje tuš koji je „obučen“ u keramiku drvenog dekora te kupaonskim namještajem u drvenom dekoru također.

Dječje sobe rađene su za dvije djevojčice. Ljubičastim i rozim detaljima svakoj od soba udahnuli smo jedinstven karakter iako je namještaj u obje sobe napravljen tj projektiran na isti tipski način.

Drvo, antracit, kamen te koloristički detalji, savršen su recept za elegantan i zanimljiv životni prostor.

 

 


 

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA