godina: 2018.
tip projekta: glavno izvedbeni projekt
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Iako je savršenstvo jednostavno nedostižno, veoma često baš njemu težimo. Posebice kada se radi o našem domu i  njegovu uređenju.  Glavni zadatak  današnje priče, smještene u centru naše metropole, jest bilo pronaći upravo savršeno rješenje za mladu, zaposlenu, modernu ženu. Njenu vlastitu, posebnu, elegantnu oazu. Iako je tlocrtna dispozicija bila većim dijelom unaprijed određena, instalacija radi, tlocrtne varijante što smo izradili ukazale su našoj klijentici sav potencijal i mogućnosti njenog stana. Odabrana varijanta je, nakon detaljne razrade, pretvorila stan u moderan, funkcionalan dom. Sve to uz minimalne tlocrtne promjene i  sukladno tome građevinske zahvate. Novo, projektirano stanje stana uključuje podjelu stana u tri funkcionalne zone – ulaznu, dnevnu i noćnu zonu. Prostrani dnevni prostor zauzima gotovo polovicu ukupne površine stana. U centalnom, ulaznom dijelu su smješteni spremišni ormari i gostinjski WC, dok je noćnoj zoni priprala cijela druga polovice stana.

U čak 33 kvadrata dnevne zone smještena je linijska kuhinja tamnijih tonova. Ona je dizajnirana u kombinaciji svjetlog i tamno sivog iverala te imitacije hrasta. Ista kombinacija se prenosi i na kuhinjskih otok  iz kojeg proizlazi i nešto niži  blagovaonski stol. Kuhinjski zidovi su obrađeni perivom zidnom bojom umjesto klasičnih zidnih pločica, istog sivog tona koji krasi donje kuhinjske elemente. Police, kuhinjska radna ploča i šank su izvedeni u tamnijoj verziji iverala koja savršeno pristaje uz odabranu boju stolarije. Poseban ugođaj u kuhinjsko-blagovaonskom dijelu stana stvara kombinacija naglašenih i diskrentih rasvjetnih tijela. Također ugođaju doprinosi i spušteni strop s instalacijama te tirkizni komadi namještaja. U dnevnom boravku se igra kontrasta u odabiru materijala nastavlja. Bijeli kamin se jasno suprostavlja sivoj zidnoj oblozi, dok crni radni stol, televizor i police dominiraju samim  zidom. S druge strane, niski ormarići i zavjese su se u potpunosti stopili sa pozadinom.

Prostorom apsolutno dominira modularna, moderna kutna garnitura zanimljive, tamno ružičaste boje. Upravo se ta, ružičasta tema ponavlja kroz različite elemente, no u dnevnom, centralnom dijelu je ona „ukrala“ većinu pozornosti. Kako bi ulazni dio stana maksimalno iskoristili, sve zidne niše su pretvorene u ormare. sa veoma efektnim, lameliranim frontama što na suptilan način  nagovještavaju prisutnost spremišnog prostora. Hodnikom dominira tamni, po mjeri dizajniran, spremišni ormar sa klupicom, dok se nasupret njega nalaze elegantni, bijeli, ormari. Lamelirane fronte i maske u kombinaciji sa rasvjetom, na veoma efektan, ali suptilan način daju naslutiti pristunost spremišnog prostora. Kako bi se naglasila ženstvenost ovog prostora, zid koji se nastavlja na tamno plavo, tapecirano, uzglavlje kreveta je pretvoren u tamno ružičastu asimetričnu kompoziciju, no pravi šećer na kraju spavaćeg dijela jesu zlatni ukrasni detalji – jastučići i visilice umjest noćnih lampi.

„En suite“ kupaonica je ne samo tlocrtno već i vizualno povezana sa spavaćom sobom – pregradnim, staklenim kliznim stijenama. Izbor kupaonskih materijala i boja vjerno slijedi temu sivih nijansi i drvenog dekora, no u nešto raskošnijem izdanju. Za to su zahvalne keramičke pločice imitacije mramora i elegantan dizajn sanitarija. Iz spavaće sobe se direktno pristupa i walk in garderobi  koja broji bogatih 10 kvadrata prepunih ladica, polica, visećih elemenata, elegantne rasvjete i udobnih komada namještaja. U kombinaciju efektne rasvjete i lameliranih fronti ormara uključila su se i ogledala čime je posebnost ovog prostora vizualno udvostručena.

 

Nikada neće svi biti oduševljeni istim domom, projektom, interijerom, ali to nije ni namjera niti svrha našeg posla. Pronaći zajednički jezik, pretočiti želje klijenata u najoptimalniju verziju njihovih kvadrata, implementirati znanje i struku u toplinu doma i – jednom rječju – stvoriti zadovoljnog klijenta kome je njegov dom savršen – to su svakako samo neki od razloga zašto radimo to što radimo. Do sljedeće nemoguće potrage za savršenstvom šaljem vam jedan veliki, gotovo savršeni pozdrav!
Vaš tim 4uHa

Tlocrtna podjela apartmana

 

Share this post

Povezane objave

2 VELJAčE, 2024

ZADARSKA IDILA

16 LISTOPADA, 2023

KAPI LUKSUZA

30 KOLOVOZA, 2023

ZADAR – MODERNA...