godina: 2021.
tip projekta: projekt interijera 
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Interijer koji ćemo Vam predstaviti pravi je dokaz kako se upotrebom jednostavnih materijala te pametnim kombiniranjem može postići istovremeno elegantan i topao prostor.

Krenuti ćemo s open space prostorom kojim vladaju nježne boje kombinirane s drvnim dekorom, dok upečatljive detalje čine dekorativni elementi.

Kuhinja ‘U’ oblika je kompaktno oblikovana. Čine ju čiste bež plohe kombinirane s drvenim elementima i kvarcnom radnom pločom.

Prostor kuhinje i dnevnog boravka odijeljen je manjim šankom s polubarskim stolicama. Šanku je pripojen masivni blagovaonski stol. Zona blagovanja naglašena je stropnom drvenom oblogom s koje se spuštaju 3 šarmantne visilice.

U zonu dnevnog boravka pretočeni su smireni tonovi iz kuhinje, dok je pozadinski zid  televizora u nešto tamnijem tonu kako bi se postigla dubina prostora.

Prebacujemo se u dječju dnevnu sobu, odnosno sobu za igru, koja mora biti dovoljno fleksibilna da u budućnosti postane i prostor za učenje. Stoga smo opremu oblikovali na način da se u potrebnom trenutku mogu pojaviti radni kutci, a da se zadrži prvotna namjena same sobe.

Selimo se u noćnu zonu stana, tj. spavaće sobe.

Početi ćemo s roditeljskom sobom koja svojim minimalizmom predstavlja idealnu oazu mira, dok tapete i pomno osmišljene kompozicije poput okruglog ogledala koje djelomično prekriva vertikalne zidne letvice podižu prostor na viši nivo.

Odlazimo u dječju sobu koja je bila jedan slatki izazov s obzirom da je u sobu trebalo smjestiti čak 3 dječja kreveta za 3 živahna dječaka. Tu je naša kreativnost došla do izražaja. Kreveti su perfektno popunili sobu, bez narušavanja funkcionalnosti samog prostora. Naprotiv, svaki preostali centimetar iskorišten je za garderobni i spremišni prostor.

Kupaonice su obložene svijetlom keramikom kako bi prostor dobio na prozračnosti, a pojedini elementi poput otvorenih polica izrađeni su od nešto tamnijeg drva, čime predstavljaju zanimljive akcente u prostoru.

Završiti ćemo s balkonima koji su kao stvoreni za ispijanje slatke jutarnje kavice ili čaše dobrog vina nakon napornog radnog dana.

 

 

 

Tlocrt

Share this post

Povezane objave

6 OžUJKA, 2021

DIZAJN NA KAT

6 OžUJKA, 2021

PRIRODA I DRUŠTVO

6 OžUJKA, 2021

GAJBA ISPOD SLJEMENA

3 OžUJKA, 2021

SVJEŽE I TOPLO

6 STUDENOGA, 2020

4 UHA NA 4 RIJEKE –...