godina: 2021.
tip projekta: projekt interijera 
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Interijer koji ćemo Vam predstaviti pravi je dokaz kako se upotrebom jednostavnih materijala te pametnim kombiniranjem može postići istovremeno elegantan i topao prostor.

Krenuti ćemo s open space prostorom kojim vladaju nježne boje kombinirane s drvnim dekorom, dok upečatljive detalje čine dekorativni elementi.

Kuhinja ‘U’ oblika je kompaktno oblikovana. Čine ju čiste bež plohe kombinirane s drvenim elementima i kvarcnom radnom pločom.

Prostor kuhinje i dnevnog boravka odijeljen je manjim šankom s polubarskim stolicama. Šanku je pripojen masivni blagovaonski stol. Zona blagovanja naglašena je stropnom drvenom oblogom s koje se spuštaju 3 šarmantne visilice.

U zonu dnevnog boravka pretočeni su smireni tonovi iz kuhinje, dok je pozadinski zid  televizora u nešto tamnijem tonu kako bi se postigla dubina prostora.

Prebacujemo se u dječju dnevnu sobu, odnosno sobu za igru, koja mora biti dovoljno fleksibilna da u budućnosti postane i prostor za učenje. Stoga smo opremu oblikovali na način da se u potrebnom trenutku mogu pojaviti radni kutci, a da se zadrži prvotna namjena same sobe.

Selimo se u noćnu zonu stana, tj. spavaće sobe.

Početi ćemo s roditeljskom sobom koja svojim minimalizmom predstavlja idealnu oazu mira, dok tapete i pomno osmišljene kompozicije poput okruglog ogledala koje djelomično prekriva vertikalne zidne letvice podižu prostor na viši nivo.

Odlazimo u dječju sobu koja je bila jedan slatki izazov s obzirom da je u sobu trebalo smjestiti čak 3 dječja kreveta za 3 živahna dječaka. Tu je naša kreativnost došla do izražaja. Kreveti su perfektno popunili sobu, bez narušavanja funkcionalnosti samog prostora. Naprotiv, svaki preostali centimetar iskorišten je za garderobni i spremišni prostor.

Kupaonice su obložene svijetlom keramikom kako bi prostor dobio na prozračnosti, a pojedini elementi poput otvorenih polica izrađeni su od nešto tamnijeg drva, čime predstavljaju zanimljive akcente u prostoru.

Završiti ćemo s balkonima koji su kao stvoreni za ispijanje slatke jutarnje kavice ili čaše dobrog vina nakon napornog radnog dana.

 

 

 

Tlocrt

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA