godina: 2017.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Posao arhitekta i izraz „po mjeri“ su vječni najbolji prijatelji. Mjeriti stanove i kuće, te razmišljati i projektirati u idealnim mjerama spada u velik dio naše svakodnevice. Današnja kolumna donosi još jedan u nizu naših projekata gdje smo od početka do kraja razmišljali o izradi po mjeri. Uz idealne proporcije, ono što se uvijek traži na tržištu projektiranja i uređenja domova jesu otvoren i protočan tlocrt. Također ne smijemo izostaviti ni funkcionalnost, dobro osvjetljenje i svakako lijepo uređenje.

Današnja priča nije nikakva iznimka – za našu mladu klijenticu uredili smo 42 kvadrata njenog dnevnog prostora. Vodili smo se već spomenutim sveopćim željama i nastojanjima. Počinjemo logički, odmah na ulazu. Ovdje  se je istovremeno„dogodilo“ nekoliko elemenata i momenata. Prvi u nizu je ukrasni, drveni zidić što jasno odvaja ulazni prostor od kuhinjskog. Izrađen od drvenih, vertikalno postavljenih letvica jasno i promišljeno nagoviješta što se u unutrašnjosti stana dešava. Na njih je postavljeno neizostavno ogledalo – jer treba se još jednom pogledati prije izlaska i stana.

Na suprotnoj strani zida stvoren je niz bijelih spremišnih ormara u visini od poda do stropa. Niša u drvenoj obradi nije isključivo i samo ukrasnog karaktera. Ona je i klupica za obuvanje i prostor za vješanje kaputa. Odmah kraj nje se je smjestilo ugodno iznenađenje. Skriveni ulaz u kupaonicu koji na prvi pogled izgleda kao još jedna u nizu fronti ormara.

S druge strane prolaza se razvija kuhinja bogatih, komotnih dimenzija, u obliku slova U, s uvijek dobrodošlim šankom. Kombinacija mat plave boje za glavni dio spremišnog dijela kuhinje, bijele i prljavo sive za donje i plitke gornje ormariće te drvenog dekora u imitaciji alpskog bora namijenjenog za detalje i šank stvara zanimljivu i drugačiju zonu u kojoj će nastajati gurmanske kreacije naše klijentice. Nasuprot  kuhinje su  blagovaonica, dnevni boravak i radni prostor stvorili veoma zanimljivu simbiozu funkcija, materijala, uzoraka i boja od kojih najviše dominira zelena. Do sljedećih adaptacija, novih interijera i zanimljivih javljanja s gradilišta, Vaš tim 4UHA

Tlocrtna podjela stana

 

Share this post

Povezane objave

6 OžUJKA, 2021

DIZAJN NA KAT

6 OžUJKA, 2021

PRIRODA I DRUŠTVO

6 OžUJKA, 2021

GAJBA ISPOD SLJEMENA

3 OžUJKA, 2021

SVJEŽE I TOPLO

6 STUDENOGA, 2020

4 UHA NA 4 RIJEKE –...