godina: 2017.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Posao arhitekta i izraz „po mjeri“ su vječni najbolji prijatelji. Mjeriti stanove i kuće, te razmišljati i projektirati u idealnim mjerama spada u velik dio naše svakodnevice. Današnja kolumna donosi još jedan u nizu naših projekata gdje smo od početka do kraja razmišljali o izradi po mjeri. Uz idealne proporcije, ono što se uvijek traži na tržištu projektiranja i uređenja domova jesu otvoren i protočan tlocrt. Također ne smijemo izostaviti ni funkcionalnost, dobro osvjetljenje i svakako lijepo uređenje.

Današnja priča nije nikakva iznimka – za našu mladu klijenticu uredili smo 42 kvadrata njenog dnevnog prostora. Vodili smo se već spomenutim sveopćim željama i nastojanjima. Počinjemo logički, odmah na ulazu. Ovdje  se je istovremeno„dogodilo“ nekoliko elemenata i momenata. Prvi u nizu je ukrasni, drveni zidić što jasno odvaja ulazni prostor od kuhinjskog. Izrađen od drvenih, vertikalno postavljenih letvica jasno i promišljeno nagoviješta što se u unutrašnjosti stana dešava. Na njih je postavljeno neizostavno ogledalo – jer treba se još jednom pogledati prije izlaska i stana.

Na suprotnoj strani zida stvoren je niz bijelih spremišnih ormara u visini od poda do stropa. Niša u drvenoj obradi nije isključivo i samo ukrasnog karaktera. Ona je i klupica za obuvanje i prostor za vješanje kaputa. Odmah kraj nje se je smjestilo ugodno iznenađenje. Skriveni ulaz u kupaonicu koji na prvi pogled izgleda kao još jedna u nizu fronti ormara.

S druge strane prolaza se razvija kuhinja bogatih, komotnih dimenzija, u obliku slova U, s uvijek dobrodošlim šankom. Kombinacija mat plave boje za glavni dio spremišnog dijela kuhinje, bijele i prljavo sive za donje i plitke gornje ormariće te drvenog dekora u imitaciji alpskog bora namijenjenog za detalje i šank stvara zanimljivu i drugačiju zonu u kojoj će nastajati gurmanske kreacije naše klijentice. Nasuprot  kuhinje su  blagovaonica, dnevni boravak i radni prostor stvorili veoma zanimljivu simbiozu funkcija, materijala, uzoraka i boja od kojih najviše dominira zelena. Do sljedećih adaptacija, novih interijera i zanimljivih javljanja s gradilišta, Vaš tim 4UHA

Tlocrtna podjela stana

 

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA