godina: 2021.
tip projekta: projekt interijera 
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Mladi par iz Zagreba obratio nam se sa željom da njihovoj kući koja je u fazi gradnje udahnemo kreativnost, funkcionalnost i estetiku, koja je već odavno poznata kao sastavni dio svakog projekta koji izlazi iz radionice 4uha 😊

Radi se o prostranoj dvokatnici sa galerijom koja povezuje gornji kat i prizemlje. Pozicija galerije nalazi se iznad blagovaone, i vidljiva je iz svakog dijela prizemlja, tako da smo taj dio oplemenili raskošnom rasvjetom koja se spušta sa stropa kroz galeriju te staje iznad blagovaonskog stola.

Prostor je kombinacija modernog i skandinavskog stila sa mnoštvom detalja i različitih materijala, u kojem odabir rasvjetnih tijela i njihova pozicija igraju veliku ulogu. Drveni, antracit i bijeli dekori sa kombinacijom mramora i dekorativnom bojom s efektom na zidovima prostor čine zanimljivim iz svakog kuta gledanja. Dnevni boravak, koji uz kamin, daje točno potrebnu toplinu koja je potrebna svakom domu. Upravo je to mjesto bitan dio sastajanja obitelji i prijatelja.

Općenito svaka prostorija u kući ima svoju priču i o svakoj od njih vođena je briga da funkcionalno i estetski zadovoljava i klijente, a i naš tim. Tako je spavaća soba spoj skandinavskih detalja sa modernim rješenjima koji stvaraju oazu mira. Kupaonica, koja je po sebi velika, također kombinacijom keramike i dekora stvara prostor koji bi svakome bio na ponos i rado korištenje tj. boravljenje u njemu.

Dječja soba projektirana je za dječaka jasličke dobi namještajem koji je projektiran za njega, omogućen mu je maksimalan prostor za igru, skladištenje stvari, a u skoroj budućnosti i za učenje i rad. Vodili smo brigu o svim zona koje bi jedna dječja soba trebala sadržavati, a da vizualno i funkcionalno sve bude povezano.

Na kraju možemo zaključiti da je iz radionice 4uha proizašao još jedan projekt koji priča svoju priču, zadovoljava sve funkcionalne potrebne zone maksimalno iskorištenog potencijala i neupitne estetike.

 

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA