godina: 2017.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Ovaj zagrebački apartman nalazi se u strogom gradskom centru, u tipičnom donjogradskom bloku. Stari građanski stanovi u Zagrebu su često građeni tako da uz ulično pročelje imaju anfiladu, niz međusobno povezanih soba. Upravo takva situacija zatekla nas je u ovoj donjogradskoj ljepotici. Investitor se odlučio prvu sobu anfilade pretvoriti u studio apartman, a ostatak prostora iskoristiti za prostrani stan od 110 m2.

Apartman površinom nije velik, ali zato ima karakteristične visoke stropove. Ulaznu zonu podijelili smo na dvije etaže. Utilitarni prostor (kuhinja, ormar i kupaonica) u prizemlju i prostor za spavanje na galeriji. Kako bi prostor bio što otvoreniji i osvjetljeniji, galerija je ograđena staklenom ogradom. U interijeru smo koristili kombinaciju namještaja iz popularnih trgovačkih centara, elemente rađene po mjeri i komade dizajnerskog namještaja. Upravo takva kombinacija daje apartmanu unikatni izgled i zagrebački šarm.

Turizam u Hrvatskoj iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate. Ljudi se sve  više odlučuju na ovakva ulaganja, jer shvaćaju da su ovakve investicije odlično ulaganje u budućnost. Odličan apartman vrlo brzo može isplatiti sebe i osigurati sredstva za adaptaciju sljedećeg. Mogućnosti je puno, a cilj je uvijek isti. Oblikovati kvalitetan prostor. Turisti vole prostore koji su autentični, koji imaju dušu. Za osobnost prostora zadužena je mašta, a tu uskaču arhitekti, dizajneri i ostali kreativci. Ako ne znate što biste sa svojim kvadratima viška, naša struka jedva čeka zasukati rukave. I tko zna, možda ćemo vas jednog dana i posjetiti. Ne kao arhitekti, već kao turisti.

Detaljno 3D modeliranje

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA