godina: 2017.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Zagreb, Hrvatska

Ovaj zagrebački apartman nalazi se u strogom gradskom centru, u tipičnom donjogradskom bloku. Stari građanski stanovi u Zagrebu su često građeni tako da uz ulično pročelje imaju anfiladu, niz međusobno povezanih soba. Upravo takva situacija zatekla nas je u ovoj donjogradskoj ljepotici. Investitor se odlučio prvu sobu anfilade pretvoriti u studio apartman, a ostatak prostora iskoristiti za prostrani stan od 110 m2.

Apartman površinom nije velik, ali zato ima karakteristične visoke stropove. Ulaznu zonu podijelili smo na dvije etaže. Utilitarni prostor (kuhinja, ormar i kupaonica) u prizemlju i prostor za spavanje na galeriji. Kako bi prostor bio što otvoreniji i osvjetljeniji, galerija je ograđena staklenom ogradom. U interijeru smo koristili kombinaciju namještaja iz popularnih trgovačkih centara, elemente rađene po mjeri i komade dizajnerskog namještaja. Upravo takva kombinacija daje apartmanu unikatni izgled i zagrebački šarm.

Turizam u Hrvatskoj iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate. Ljudi se sve  više odlučuju na ovakva ulaganja, jer shvaćaju da su ovakve investicije odlično ulaganje u budućnost. Odličan apartman vrlo brzo može isplatiti sebe i osigurati sredstva za adaptaciju sljedećeg. Mogućnosti je puno, a cilj je uvijek isti. Oblikovati kvalitetan prostor. Turisti vole prostore koji su autentični, koji imaju dušu. Za osobnost prostora zadužena je mašta, a tu uskaču arhitekti, dizajneri i ostali kreativci. Ako ne znate što biste sa svojim kvadratima viška, naša struka jedva čeka zasukati rukave. I tko zna, možda ćemo vas jednog dana i posjetiti. Ne kao arhitekti, već kao turisti.

Detaljno 3D modeliranje

Share this post

Povezane objave

6 OžUJKA, 2021

DIZAJN NA KAT

6 OžUJKA, 2021

PRIRODA I DRUŠTVO

6 OžUJKA, 2021

GAJBA ISPOD SLJEMENA

3 OžUJKA, 2021

SVJEŽE I TOPLO

6 STUDENOGA, 2020

4 UHA NA 4 RIJEKE –...