godina: 2018.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Rovinj, Hrvatska

U današnjoj kolumni vam predstavljamo jedan mali, ali slatki projekt koji se sprema zablistati na ljetnoj sceni  magične Rovinjske obale. U samo 25 kvadrata neobičnog tlocrta, nekoliko različitih funkcija je moralo pronaći formulu za kvalitetan suživot. Početna misao u projektiranju interijera ovog studio apartmana bio je povišeni krevet sa spremišnim prostorom. U sklopu kreveta nalazi se i drveno uzglavlje s rasvjetom te dodatnim spremišnim odjeljkom. Dok se iznad uzglavlja javlja naša druga tema – tema drvenih letvica. Ona se ovdje pretvorila u masku koja skriva klima uređaj.

Zahvaljujući zidovima koji se jasno opiru pravilima pravog kuta, i ostatak namještaja je osmišljen po jedinstvenim dimenzijama ova četiri zida. Drveni dekor i letvice prenose se i na druge „po mjeri“ komade namještaja, gdje je kralj drvenih letvica – garderobni ormar. S jedne strane se na njega nastavlja ormarić za TV, dok se s druge pretvara u vješalice i police. Nasuprot kratke, linijske kuhinje smjestio se kauč na razvlačenje koji omogućava dodatan smještajni kapacit. Dok se između zone za kuhanje i one za odmor sakrio sklopivi blagovaonski šank i isto takve stolice. „Nakrivljene“ linije zidova i stropova kupaonice nismo mogli ignorirati te smo ih odlučili i ovdje prigrliti i dodatno naglasiti.

Ovdje se igra drvenog dekora i letvica nastavlja u nešto manje naglašenom obliku. Treća, morska tema je okupala njene zidove upečatljivom tirkiznom bojom keramičkih pločica. Isti se tonovi protežu i kroz ostatak apartmana, većinom kroz tekstil, dekoracije, sitni apartmanski inventar te manje komade namještaja. Poseban trenutak ovog interijera vidljiv je već sa samog ulaza – lažan prozor s „pogledom“ na prekrasan rovinjski otok. Kod projektiranja velikih prostora, stanova, kuća i zgrada treba funkcionalno iskoristiti višak kvadrata i upotpuniti praznine. Dok u malim prostorima te iste kvadrate treba znati „duplirati“ i „reciklirati“  vizualno i funcionalno.

I dok morska apartmanska „fit do ljeta“ groznica traje i raste na sveopće zadovoljstvo, mi se u mislima već polako selimo na kontinent, gdje ćemo se idućeg četvrtka družiti. A do tada – pozdrav iz Rovinja.
Vaš tim 4 UHA

Tlocrtna podjela stana

Detaljno 3D modeliranje

 

Share this post

Povezane objave

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA

23 SRPNJA, 2021

COLORISSIMO

3 OžUJKA, 2021

SVJEŽE I TOPLO