godina: 2018.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Rovinj, Hrvatska

U današnjoj kolumni vam predstavljamo jedan mali, ali slatki projekt koji se sprema zablistati na ljetnoj sceni  magične Rovinjske obale. U samo 25 kvadrata neobičnog tlocrta, nekoliko različitih funkcija je moralo pronaći formulu za kvalitetan suživot. Početna misao u projektiranju interijera ovog studio apartmana bio je povišeni krevet sa spremišnim prostorom. U sklopu kreveta nalazi se i drveno uzglavlje s rasvjetom te dodatnim spremišnim odjeljkom. Dok se iznad uzglavlja javlja naša druga tema – tema drvenih letvica. Ona se ovdje pretvorila u masku koja skriva klima uređaj.

Zahvaljujući zidovima koji se jasno opiru pravilima pravog kuta, i ostatak namještaja je osmišljen po jedinstvenim dimenzijama ova četiri zida. Drveni dekor i letvice prenose se i na druge „po mjeri“ komade namještaja, gdje je kralj drvenih letvica – garderobni ormar. S jedne strane se na njega nastavlja ormarić za TV, dok se s druge pretvara u vješalice i police. Nasuprot kratke, linijske kuhinje smjestio se kauč na razvlačenje koji omogućava dodatan smještajni kapacit. Dok se između zone za kuhanje i one za odmor sakrio sklopivi blagovaonski šank i isto takve stolice. „Nakrivljene“ linije zidova i stropova kupaonice nismo mogli ignorirati te smo ih odlučili i ovdje prigrliti i dodatno naglasiti.

Ovdje se igra drvenog dekora i letvica nastavlja u nešto manje naglašenom obliku. Treća, morska tema je okupala njene zidove upečatljivom tirkiznom bojom keramičkih pločica. Isti se tonovi protežu i kroz ostatak apartmana, većinom kroz tekstil, dekoracije, sitni apartmanski inventar te manje komade namještaja. Poseban trenutak ovog interijera vidljiv je već sa samog ulaza – lažan prozor s „pogledom“ na prekrasan rovinjski otok. Kod projektiranja velikih prostora, stanova, kuća i zgrada treba funkcionalno iskoristiti višak kvadrata i upotpuniti praznine. Dok u malim prostorima te iste kvadrate treba znati „duplirati“ i „reciklirati“  vizualno i funcionalno.

I dok morska apartmanska „fit do ljeta“ groznica traje i raste na sveopće zadovoljstvo, mi se u mislima već polako selimo na kontinent, gdje ćemo se idućeg četvrtka družiti. A do tada – pozdrav iz Rovinja.
Vaš tim 4 UHA

Tlocrtna podjela stana

Detaljno 3D modeliranje

 

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA