godina: 2021.
tip projekta: idejni projekt i projekt interijera poslovnog prostora
lokacija: Zagreb, Hrvatska

 

Zagrebačkoj ljekarni sa dugogodišnjom tradicijom u svom poslovanju, odlučili smo udahnuti novi kako vizualni tako i prostorni identitet.

S obzirom na želje klijenta, smjer projektiranja same ljekarne odveo nas je u sinergiju modernog, prirodnog i drugačijeg, nego što smo kao korisnici ljekarni ,naviknuli vidjeti kada bismo ulazili u prostore te namjene.

Kombinacijom bijele boje, crne te drveta uspjeli smo moderne detalje utopliti prirodnim elementima.

Centralni dio ljekarne je receptura koja sama po sebi nosi cijeli prostor. Zaobljenog i atraktivnog izgleda, jasno signalizira pozicije koje koriste korisnici i pozicije koje koriste zaposlenici. U vrijeme pandemije to je jedan od bitnih faktora u organizaciji prostora.

Cijeli prostor zaokružen je i povezan drvenim letvicama, tako da niti jedan dio ljekarne ne izgleda kao dio sam za sebe. Tu smo dobili vizuali flow i jednu cjelinu.

Ostatak ljekarne rađen je prema standardima koje takav prostor mora poštivati i sadržavati, ali naravno i dalje sadržavajući zanimljive detalje (staklene police, zidna obloga koja kontrira u istom dekoru bijelom podu).

Spremišni dio funkcionalno je maksimalno iskorišten i prilagođen potrebama korisnika tj u ovome slučaju farmaceutima koji tamo rade.

Za kraj, ljekarni smo i jasno istaknuli njihov dugogodišnji vizualni identitet iza koje stoji lijepa privatna priča, koju ćemo naravno ostaviti za sebe 😊

Share this post

Povezane objave