godina: 2022.

lokacija: Hvar, Hrvatska

tip projekta: turistički resort

 

Zamislite mjesto gdje se tradicionalni dalmatinski kamen stapa s modernom arhitekturom, gdje se mediteranski vjetar nježno igra s maslinovim granama, a pogled se gubi u beskrajnom plavetnilu mora. To nije scenarij iz snova, to je novo turističko naselje na Hvaru – oaza mira koja čeka da ispriča svoju priču.

U ovom naselju, koje čini ukupno 11 vila, a svaka od njih je pažljivo pozicionirana kako bi maksimalno iskoristila prirodno svjetlo i prekrasne vidike. Velika staklena vrata od poda do stropa nisu samo arhitektonski element, već prozori u svijet gdje se plavetnilo neba spaja s površinom mora. Ovdje svaki dan započinje spektakularnim izlaskom sunca, a završava zvjezdanim nebom koje oduzima dah.

 

 

Naselje je dizajnirano s naglaskom na privatnost i komfor. Bilo da se opuštate uz rub beskonačnog bazena, čitate knjigu u sjeni masline ili uživate u lokalnim gastronomskim delicijama na svojoj terasi, svaki kutak je stvoren za uživanje. A onda, kada poželite avanturu, blaga i ljepote otoka su na dohvat ruke.

Zidovi ovih vila pričaju priču o pažnji i ljubavi prema detaljima. Unutrašnjost je opremljena s namjerom da se svaki gost osjeća kao kod kuće, s luksuznim dodirima koji život čine slatkim. Tu je spoj funkcionalnosti i estetike, gdje svaki predmet ima svoju svrhu i doprinosi osjećaju cjelovitosti.

 

 

Ovaj projekt nije samo skup lijepih zgrada; to je plod suradnje, zajedništva i zajedničke vizije. Svaki sastanak, svaka skica i svaki izazov koji smo prevladali doveo nas je korak bliže ostvarenju ove vizije. I sada, kada se okrenemo unatrag i pogledamo što smo postigli, jasno vidimo da je svaki trenutak vrednovanja ideja, svaki prijedlog i svaka rasprava bila vrijedna.

 

Share this post

Povezane objave

30 LISTOPADA, 2023

ARHITEKTONSKA ODA BRAČA

20 LISTOPADA, 2023

SUVREMENI ODSJAJ BRODA

16 LISTOPADA, 2023

preKRAŠni projekt

30 KOLOVOZA, 2023

ZADAR – MODERNA...

25 VELJAčE, 2023

4UHA ROBOT KUHA