godina: 2021.
tip projekta:  idejni i glavni projekt obiteljske kuće
lokacija: Zagreb, Hrvatska

 

 

Strmi teren u padu prema ulici utjecajan je čimbenik pri generiranju koncepta kuće. U ovom slučaju ideja je bila zatvoriti poglede sa ulice, a samim time stvoriti i stražnje dvorište. Zbog strmine terena to je bilo moguće jedino na vrhu čestice, tj. na samom jugozapadnom dijelu čestice čija je orijentacija ujedno i najpogodnija. Kako bismo najlakše povezali dnevne prostore sa vanjskim zelenim prostorima dnevne prostore smjestili smo na gornjoj etaži. Prizemna etaža postaje servisna gdje su se smjestili garaža i ostali servisni prostori (spremišta, strojarnica itd.) dok 1.kat postaje zapravo ulazna etaža do koje se pristupa vanjskim stubištem, čime psihološki „kratimo” put do posljednje najbitnije etaže.

Tlocrti, presjeci i pročelja

Share this post

Povezane objave