Tip i godina projekta: stambena građevina 2021./2022. godine

Katnost : prizemlje

 

 

Biti drugačiji, a neupečatljiv – premisa je prema kojoj je nastala ova prigorska prizemnica.

Na vrhu brežuljka gdje će se smjestiti ova kuća nalazi se plato, koji je kao prirodna datost terena savršeno odgovarao želji investitora da kuća ne bude nametljiva na toj uzvisini. Crna (ne)boja je dodatno mimikrirala kuću u pozadinsku scenografiju – šumu.

 

 

 

 

Dva volumena povezana staklenim zglobom pod istim krovom rješenje je za mladi vizionarski par, koji je u svojoj budućoj obiteljskoj kući poželio maksimalno iskoristiti najbolje vizure. Lom kuće na dva dijela omgoućio je odvajanje javnih i privatnih prostorija te uvlačenje vanjskog prostora pod krov – no ipak, decentna ugrađena pergola, koja se proteže preko polovice terase, propušta igru svjetlosti i sjene u tu duboku nišu.

‘Beskonačni’ bazen ispred dnevnih prostorija, koji će za podnevnog sunca razigrano ljeskati sunčeve zrake, uživa jednakovrijedne vizure prema zapadu pa će biti teško odabrati najdražu poziciju u ovoj kući…

Tlocrti, presjeci i pročelja

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

BRICK BY BRICK

18 OžUJKA, 2022

KUĆA NA “VE”

18 OžUJKA, 2022

NA RABUZINOVIM BREGIMA