godina: 2020.
tip projekta: idejni projekt, projekt interijera
lokacija: Rijeka, Hrvatska

Rijetka prilika da u industrijskoj zoni punoj limenih hala, na tabula rasa čestici koja ima samo poziciju ulaza kao input, isprojektiramo poslovnu zgradu za fantastičnu IT firmu koja je prerasla svoje trenutne poslovne prostore i prepoznala potrebu da im naši arhitekti i dizajneri u potpunosti osmisle njihov novi prostor.
Iako čestica i okolina nisu davali nikakve kvalitetne ulazne podatke, projektni zadatak je bio vrlo temeljit i kompleksan.
Hladna industrijska okolina i razgranata funkcionalna shema potrebna investitoru je rezultirala introvertnim konceptom atrijske tipologije.

Zgrada izvana predstavlja prostornu enigmu, nejasnog mjerila s jasno naglašenim ulazom. Iznutra pak, otvara se troetažni prostor koji je do krajnjeg detalja prilagođen potrebama korisnika. Prostori za rad, odmor, sastanke, edukaciju isprepleteni oko atrija na urarski precizan način kako se međusobno ne bi ometali i kako bi se optimizirali potrebni uvjeti u svakoj od tih zona. Uz sam atrij je postavljeno višeetažno tribinsko proširenje stepenica, prostor za odmor, video prezentacije, pa i gledanje utakmica, jer zašto ne 🙂
Radni prostori su primarno zbog buke, ali s vremenom i zbog zaštitnih mjera, tipologijski prešli iz uobičajenih open space prostora u ugodne urede za po 4 osobe.


Na zadnjoj etaži je, osim konferencijske sobe i velikog prostora za blagovanje i druženje zaposlenika, velika terasa s visokom ogradom koja pruža pogled na okolnu prirodu i sklanja fokus s gospodarske zone koja okružuje zgradu. Visoka ograda nudi osigurava boravak na otvorenom i kad puše jači vjetar po kojem je ta zona poznata.

Tlocrti

Share this post

Povezane objave

4 SIJEčNJA, 2024

TURISTIČKO NASELJE HVAR

16 LISTOPADA, 2023

preKRAŠni projekt

25 VELJAčE, 2023

4UHA ROBOT KUHA

25 VELJAčE, 2023

VAPE SHOP