lokacija: Istra, Hrvatska

tip projekta: turistički resort

 

Smješten u slikovitom gradu Vabriga u Hrvatskoj, naš novo dizajnirani turistički resort predstavlja modernu oazu usred bujnog mediteranskog krajolika. Zamišljen 2022. godine, ovaj resort je svjedočanstvo suvremenog dizajna koji se skladno integrira s prirodnim okruženjem.

Šetajući kroz resort, dočekuje vas mirna atmosfera, naglašena čistim linijama minimalističke arhitekture i živopisnim akcentima lokalne flore. Svaka vila, obojena u umirujuće zemljane tonove i pokrivena ekološkim zelenim krovovima, nudi mirno utočište koje luksuz kombinira s održivošću. Prostrani prozori i klizna vrata brišu granicu između unutarnje udobnosti i ljepote vanjskog svijeta, pozivajući mir prirode u svaki životni prostor.

 

 

Središnji dio resorta je zajedničko područje, središte opuštanja i društvene interakcije. Baldahin geometrijskih rešetki stvara igru sjena na tlu, stvarajući dinamički krajolik svjetlosti i sjene. Ovdje gosti mogu odmoriti pored kristalno čistih voda bazena, okruženog sunčalištem koje odražava organske oblike obale.

Posvećenost resorta ekološkoj svijesti očita je u solarnim panelima koji krase krovove, koristeći obilje sunčeve svjetlosti za napajanje ovog mirnog bijega. Vrtovi, bogati autohtonim palmama i aromatičnim biljem, potiču biološku raznolikost i stvaraju intimne kutke za goste kako bi uživali u trenucima samoće.

 

 

Od opuštenih prostora za sjedenje do elegantnih vanjskih blagovaonica, svaki kutak resorta dizajniran je s misliju na iskustvo gosta. Integracija održivih praksi s luksuznim sadržajima ne samo da poštuje okoliš, već nudi i jedinstveno, uronjeno iskustvo koje hvata bit hrvatskog gostoprimstva.

Ovaj idilični odmor, sa svojim suvremenim dizajnom, luksuznom udobnošću i ekološkom sviješću, obećava neusporedivo iskustvo odmora u srcu Istarskog poluotoka. Dobrodošli na mjesto gdje se spokoj susreće s modernošću, i gdje je svaki boravak prilika za uživanje u umijeću slobodnog vremena.

 

Share this post

Povezane objave

4 SIJEčNJA, 2024

TURISTIČKO NASELJE HVAR

30 LISTOPADA, 2023

ARHITEKTONSKA ODA BRAČA

20 LISTOPADA, 2023

SUVREMENI ODSJAJ BRODA

16 LISTOPADA, 2023

preKRAŠni projekt

30 KOLOVOZA, 2023

ZADAR – MODERNA...

25 VELJAčE, 2023

4UHA ROBOT KUHA