lokacija: Sveti Anton, Hrvatska

tip projekta: kuća za odmor

godina: 2023.

 

Na prekrasnom otoku Krku, u mirnom selu Sveti Anton, uskoro će niknuti jedinstvena kuća za odmor s bazenom, koja će savršeno kombinirati moderni dizajn i poštovanje prema bogatoj kulturno-povijesnoj baštini. Smještena na tri katastarske čestice, ova turistička oaza obećava luksuz i udobnost u idiličnom okruženju.

 

 

Ova pažljivo osmišljena kuća protezat će se na približno 120 kvadratnih metara neto površine, raspoređenih na prizemlje i jedan kat (P+1). Unutrašnjost će sadržavati prostranu kuhinju s blagovaonicom, elegantni dnevni boravak, dvije udobne spavaće sobe, funkcionalnu radnu sobu i mali spa sa saunom te prostorom za opuštanje i tušem. Svaka prostorija dizajnirana je kako bi pružila maksimalnu udobnost i omogućila gostima opuštanje i uživanje.

Vanjski izgled prati moderne linije i prirodne materijale koji se savršeno uklapaju u okolni krajolik. Bazen je smješten uz kuću, pažljivo dizajniran kako bi se uklopio u kulturno-povijesni kontekst. Iako su ukopani bazeni ograničeni zbog kulturno-povijesne zaštite, poduzeti su koraci prema dobivanju posebnog odobrenja Konzervatorskog odjela u Rijeci. Prvi povratni signali su pozitivni, što nas veseli i ohrabruje da nastavimo s planovima. Uz bazen, planiraju se i jednostavne, ali funkcionalne otvorene natkrivene građevine koje neće zahtijevati posebne dozvole, ali će značajno doprinijeti kvaliteti boravka.

Grijanje će se osigurati dizalicom topline, pružajući ekonomično i ekološki prihvatljivo rješenje. Solarni paneli se neće koristiti zbog vizualnih i konzervatorskih ograničenja, iako je razmatran solarni crijep, čija je učinkovitost procijenjena kao nedovoljna, a cijena previsoka.

 

 

Procijenjena vrijednost ove investicije iznosi nešto više od 200,000 eura. Iako nema strogih vremenskih rokova, planirano je započeti s realizacijom projekta iduće godine. Pripremni radovi, uključujući raščišćavanje terena, izradu ogradnih zidova prema postojećoj nekretnini te stabilizaciju guvna, su već započeti.

Ovaj projekt obećava ne samo luksuzan odmor, već i harmoniju s prirodom i povijesnim okruženjem, stvarajući mjesto gdje se prošlost i sadašnjost susreću u savršenom skladu.

 

Share this post

Povezane objave

10 SRPNJA, 2024

SOLARNI RAJ

2 SRPNJA, 2024

VIRTUALNI MOSTOVI

2 SRPNJA, 2024

HVARSKA HARMONIJA

4 SIJEčNJA, 2024

TURISTIČKO NASELJE HVAR