godina: 2021.
tip projekta:  idejni i glavni projekt obiteljske kuće
lokacija: Dubrovnik, Hrvatska

 

 

DUBROVAČKE KASKADNE IGRE

Na obroncima jednog od naših najmagičnijih krajolika, apsolutnog dragulja južnog Jadrana, smjestio se naš novi projekt vile za odmor.

Točnije govoreći, nije se samo smjestio, već ugodno i postepeno raširio po kaskadama dubrovačkih brežuljaka. Teren je dosta strm, a postojeća kućica nije mogla zadovoljiti suvremene potrebe naših investitora, pa smo osmislili prijedlog kako postojeću prizemnicu od 100 metara kvadratnih povećati – rekonstruirati, dograditi i nadograditi.

Pogled prema Elafitskim otocima s čestice je spektakularan, pa smo njega htjeli dodatno naglasiti i maksimalno iskoristiti. Iz tog razloga je spavaća zona smještena u prizemlju, gdje svaka soba ima vlastitu kupaonicu i terasu.

Na prvom katu je, osim inspirativnog otvorenog dnevnog prostora pod dvostrešnim krovom, sav sadržaj za prekrasan odmor – vanjski infinity bazen, terasa sa sunčalištem, roštilj te i unutarnji jacuzzi na galeriji, s pogledom na isti morski prizor.

Za potpuni, zdrav i aktivan osjećaj ljeta, mora i sunca, na donjoj kaskadi ovog malog kompleksa za odmor nalazi se i depandansa sa saunom i teretanom.


 

Tlocrti, presjeci i pročelja

Share this post

Povezane objave

10 SRPNJA, 2024

SOLARNI RAJ

2 SRPNJA, 2024

VIRTUALNI MOSTOVI

2 SRPNJA, 2024

NOVA ZVIJEZDA KRKA

2 SRPNJA, 2024

HVARSKA HARMONIJA