godina: 2018.
tip projekta: projekt interijera
lokacija: Varaždin, Hrvatska

Priča je ovo o 123 kvadrata stana koji je u naše ruke došao djelomično uređen. Vlasnici su kuhinjski  i blagovaonski dio stana te dvije spavaće sobe uredili u prvom interijerskom valu. Nama su se preije nekoliko mjeseci obratili sa željom da preurede i usklade dnevni dio stana, kupaonice, roditeljsku spavaću sobu te hodnik sa vešerajom. Pogledajte kako smo prilagodili našu viziju tuđoj, uklopili postojeće oblike, teksture i boje novonastalim željama i trendovima.

Sivo-bijeli svijet kuhinjsko-blagovaonske zone smo prenijeli na zidove dnevnog boravka, ali ga ujedno i  ga obojali ugodnin tonovima plave boje. Postojeći kuhinjski oblici su naizgled simetrični, no svako toliko se pojavi nešto drugačiji element, ormarić, materijal i tekstura. Taj nas je princip  „nesavršene“ simetrije inspirirao za  razbijanje monotonije. Rezultat su razigrane zidne police dizajnirane po mjeri koje dominiraju prostorom. Iako one zasluženo prve osvoje naše poglede, igra suprotnosti, oblika, punog i praznog volumena nije preskočila ni ostale prostorije.

Često su dio našeg projektnog zadatka  reinterpretacije,  arhitektonska i interijerska reciklaža , osvježavanje , redizajniranje nećeg postojećeg. Ponekad je to stara singerica koja je nekoć služila za izradu odjeće po mjeri, a sada za nju osmišljamo posebno mjesto u nečijem dnevnom boravku. U drugim slučajevima se postojeća kuhinja mora zadržati ili se može osvježiti, dobiti nove fronte ili čak i radnu ploču. Ponekad rušimo sve. Ali znamo nešto i zadržati. Ili pak krećemo od nule.

Detaljno 3D modeliranje

Share this post

Povezane objave

18 OžUJKA, 2022

STAN HEJ!

18 OžUJKA, 2022

DARWINOVA TEORIJA

23 SRPNJA, 2021

OUT OF SPACE

23 SRPNJA, 2021

MJESTO ZA DVOJE

23 SRPNJA, 2021

CARSTVO PASEA